Overlay
Pohvale kritike

Gucci slavi stoti rođendan, a da bi obilježio jubilej napravio je kolekciju s Balenciagom: ovakva suradnja titana bez presedana je u modnoj industriji

Piše Stil
Foto Nicolas Asfouri/AFP
18. travnja 2021. - 20:04

Gucci ove godine slavi sto godina i odlučili su to proslaviti prikladno, grandioznim suradnjama. Prva je bila ona s The North Faceom, ali takva partnerstva nisu neuobičajena u modnom svijetu. Međutim, kolekcija za jesen zimu 2021. koja je predstavljena prije nekoliko dana je bez presedana u modnom svijetu - dvije luksuzne kuće koje se obje ubrajaju u vodeće k tome imaju jak trenutni utjecaj.

S obzirom na to da je riječ o velikoj godišnjici Alessandro Michele se odlučio referirati na prošle kolekcije i ostavštinu prošlih dizajnera, među kojima i Toma Forda. Prvi look koji je prikazan bilo je inspirirano kultnim baršunastim odijelom iz jesenske kolekcije 1996. godine. Odijelo je sada prikazano i u muškoj i ženskoj verziji što govori u prilog osuvremenjivanju kuće posljednjih godina. Također je kao motiv uveden 'Savoy Club', prvo radno mjesto Guccija u slavnom londonskom hotelu.

Kolekcija je obilovala i odjećom za jahanje poput kaciga, hlača i čizama što je opet osvrt na prošlost slavne obitelji koja je navodno bila dobavljač kožnih sedla za konje. Odličan spoj dvije modne kuće najbolje se ogleda u korištenju motiva flore Gucci, izvorno dizajniranom za Grace Kelly, pretvorenom u odijelo s potpisom Balenciage. Torba s pješčanim satom s Balenciaginim imenom i Guccijevim cvjetnim uzorkom također govori o miješanju ovih dviju titanskih marki.

Na dijelu odjeće su se doslovce kombinirala dva logotipa, Balenciagin dijagonalni i Guccijev dvostruki G. S obzirom na to da su u posljednje vrijeme takvi komadi vrlo moderni, ovo će biti vrlo popularna i unikatna investicija pa se predviđa da će kolekcija koja je kod modnih kritičara jako dobro prošla biti unosna za vlasnike obje modne kuće.

19. travanj 2024 06:06