Overlay
Ferragamo zna

Cipele ili skulptura? Proljetni hit sezone inspiriran je krmom prekooceanskog broda

Piše Stil
Foto Be Funky/Farfetch
29. travnja 2021. - 16:38

Ako nam je suditi prema Instagramu, a moramo prihvatiti da jest, ovog proljeća djevojke koje prate modu opsesirat će oko jednog modela. Riječ je o natikačama talijanske modne kuće Salvatore Ferragamo koje je prvi put kreirao tvorac kuće 1946. godine da bi ih se otada više puta rekreiralo. Našle su se tako i u kolekciji za proljeće ljeto 2021., a trendseterice su ih objeručke prihvatile.

Ferragamo ih je kreirao inspiriran putovanjem u SAD, tj povratkom u Italiju prekooceanskim parobrodom. Luk cipele zapravo predstavlja krmu broda. Taj model ga je kao mladog dizajnera prometnuo u zvijezde priskrbivši mu tada najprestižniju nagradu u modnom svijetu - Neiman Marcus, nešto nalik današnjoj CDFA koja novim dizajnerima jamči da će se njihovo ime upamtiti.

Model se zove F Heel i ima 8 i pol centimetara što ga čini idealnim i za dnevne i noće kombinacije. Može ga se naći u različitim bojama od pistacia zelene, bijele, crne, žute do modela oblijepljenog biserima. 

F Heel koša 630 eura, a u ovogodišnjoj kolekciji mogu se naći još neki slični modeli kao što je onaj sa zatvorenim prstima i trakom na peti za bolju stabilnost.

26. travanj 2024 17:37