Overlay
Stilski zaokret

Billie Eilish na naslovnici Voguea: pjevačica je odbacila široke muške komade i prigrlila svoju ženstveniju stranu u senzualnim kombinacijama

Piše Stil
Foto AFP
3. svibnja 2021. - 13:48

Osim po osebujnom glazbenom izričaju koji joj je već donio rekordne brojeve Grammyja, Billie Eilish poznata je i po svome zanimljivome stilu koji se uglavnom sastoji od potpuno široke, najčešće muške ili uniseks odjeće. Zato je svih iznenadila nova naslovnica Vogue i popratni editorijal u kojem je po prvi put viđamo u posve novom, senzualnom izdanju.

Pjevačica definitivno ne spada među one koji eksploatiraju svoju tjelesnu građu da bi prikupila pozornost i fanove, bilo da se radi o muškarcima ili ženama, i zapravo je uvijek krila svoje obline. Govorila je više puta o tome da se osjeća ugodnije kada je u opuštenijoj odjeći, a njeni fanovi nisu nikada tražili ni očekivali da to promijeni.

Nova pak naslovnica daje nam Eilish u podjednako dobrom, ali potpuno drugačijem svjetlu. Za nju je po prvi put fotografirana s novom platinastom kosom, a stil u kojem je editorijal nastao odudaraju od njene klasične minimalističke estetike. Britanski Vogue za lipanj prikazuje pjevačicu u stilu koji je izveden iz pin-upa koji je bio nevjerojatno popularan tijekom četrdesetih godina prošlog stoljeća. U jednom periodu početkom milenija nakratko mu se vratila popularnost, a s obzirom na značaj koji ima Vogue i utjecaj Billie Eilish među mladima možda nam opet zakuca na vrata.

Kako je ona zamijenila odijela s kompjuterskim geometrijskim printom za čipku, lateks i korzete? Vogueovi stilisti svakako su u tome pomogli, ali isto tako smo dobili znak da njen stil nije jednodimenzionalan te da može, ako to poželi, dobro izgledati u svemu. Sumnjamo da je riječ o ozbiljnom stilskom zaokretu, prije modnom izletu, a veseli nas vidjeti koje će sljedeće destinacije nakon pin-up 40-ih odabrati Eilish.

18. travanj 2024 18:27