Overlay
tko je gladan?

Što ćete danas kuhati? Predlažemo nekoć vrlo popularno, a danas pomalo zaboravljeno jelo, vratit će vas u djetinjstvo!

Piše Stil
Foto Jasmina Čaušević
8. studenog 2022. - 14:19

Pitate li se što biste danas mogli kuhati, nudimo vam slastan odgovor na tragu jednog starog, možda već i pomalo zaboravljenog jela. Ideju, a i recept, pronašli smo na Instagram profilu @whoishungry koji vodi Čaušević Jasmina, magistrica agronomije koja voli kuhati i fotografirati. O ovom jelu napisala je kako je u stilu bosanskog lonca, ali kako je riječ o varijaciji na temu, ipak će ga  nazvati kupus varivo. Što se nas tiče, možete ga zvati kako god vam je drago, samo ga kuhajte što ćešće jer je ukusno, krepko i baš lijepo prija sad kad je malo zahladilo.

Varivo od kupusa

Sastojci:

400g junetine

3 srednje mrkve

1 korijen peršina

2 manje glavice luka

1 režanj češnjaka

1/2 glavice kupusa (moja je bila dosta velika)

Pomidore, ja sam imala puno cherrica pa sam njih taman iskoristila - 7 kom

Lovorov list

Priprema:

Meso narezati na manje komadiće, povrće oprati i oguliti, luk usitniti pa ga staviti u lonac koji ste prethodno stavili malo ulja, te dodajte meso. Ostatak povrća usitnite na manje komade, a kupus ja volim narezati na trakice širine otp 2cm, kada ste složili sve u lonac, posolite, dodajte lovor list (2 komada) i stavite na skroz slabu vatru da povrće postepeno pusti svoje sokove, po potrebi podlijevajte vodom.

Kuhajte otprilike 2 sata, kada vam je sve povrće skuhano i meso omekšalo, probajte, prilagodite sol i začine (ja od suhih stavim još češnjaka malo, peršina, dimljene paprike, obične crvene paprike i prstohvat šećera radi kiseline).

Pratite Stil na Facebooku i Instagramu!

26. travanj 2024 04:31