Sočne breskve, na granici da postanu prezrele i 'mljeckave' uz vrlo malo truda mogu se pretvoriti u preukusan ljetni desert. Recept za jedan takav na svom je Instagramu objavila talijanska food bloggerica Cristina Mauri.
Prema njenom receptu, voće se fino usitni, začini, ubaci u kalupiće i već kroz par sati poslastice su gotove.
Pored zrelih breskvica, trebat će vam samo limun, aroma vanilije i po želji kupine. Trebat će vam i kalupići za sladoled na štapiću, no ako ih nemate, poslužit će i čašice od jogurta.
Evo recepta za sladoled, zdrav i veganski.
Sladoled od malina i kupina
4 zrele breskve
pola limuna
malo arome vanilije
150 grama kupina
2 žlice vode
Ogulite breskve, izvadite im koštice i stavite ih u blender sa sokom limuna i vanilijom. Usitnite, ulijte u kalupiće za sladolede, do 3/4. Ohladite u hladnjaku. Kupine ubacite u blender, dodajte vodu i blendajte dok ne postane homogeno.
smjesom od kupina dopunite kalupiće, ubacite štapiće i stavite u zamrzivač na 4-6 sati. Prije posluživanja, ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.