Overlay
shutterstock 1233455461
ideja za pet

Slasni recept za najsočnija pileća prsa: sadrži poseban dodatak za još bolji okus, pripremite ga za ručak i uživajte u raskošnim aromama

Piše Stil
Foto Shutterstock
22. ožujka 2021. - 14:24

Malo je koja namirnica tako svestrana, ekonomična, jednostavna za pripremu i omiljena kao piletina. Kako vam ne bi dosadila, potražili smo odmak od uvijek istih jela od "kokoše" i pronašli ga. Donosimo recept za trobojnu punjenu piletinu, uključuje špinat, mozarellu i poseban dodatak za poseban ukus. Guštajte!

Trobojna punjena piletina

Sastojci:

180 grama pilećih prsa

1/2 šalice rajčica sušenih na suncu

4 kriške mozzarelle

šaka špinata

2 žličice maslinova ulja

1 žlica Dijon senfa

1 žlica octa od bijelog vina ili limunova soka

1/2 žličice šećera

2 žličice maslinova ulja

1/2 žličice talijanskog miješanog bilja

sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte posljednjih šest sastojaka s popisa u umak malo gušći od preljeva za salatu. Svaki komad prsa zarežite da dobijete džep pa meso izvana i iznutra premažite umakom.

U dobiveni džep ubacite sir, sušene rajčice i malo špinata. Zatvorite čačkalicama.

Piletinu ispržite u tavi na zagrijanom ulju sa svake strane po minutu pa prebacite u vruću pećnicu i pecite 15-ak minuta, odnosno dok se sir ne otopi i zapjeni, a piletina ne ispeče. Prije rezanja ostavite meso da počiva nekoliko minuta kako bi se okusi proželi. Poslužite preliveno sokom od pečenja.

05. travanj 2021 16:34