Overlay
odmah isprobajte!

Savršen kolač za hladni zimski dan: predivni tart sadrži Nutellu, lješnjake i bogatu kremu - čak ako ste još siti slatkoga, ovo će vam dobro ‘sjesti‘

Piše Stil
Foto @nesto_slatko_by_katarina
15. siječnja 2022. - 15:05

U potrazi za receptom za desertom koji bi nam mogao uljepšati vikend sjetili smo se recepta koji smo vam ostali "dužni". Objavili smo ga u Stilu u sklopu priče o najljepšim božićnim kolačima domaćih gastroblogera, no nikad ga nismo prenijeli u našem web izdanju. Za neke stvari ipak nikad nije kasno! Vjerujemo da će vam se svidjeti ovaj recept, dobili smo ga od Katarine Paoletić (@nesto_slatko_by_katarina, upratite je odmah ako već niste!), jer sadrži lješnjake, Nutellu i bogatu kremu od vanilije i mascarponea.



Tart s lješnjacima

Tijesto:

100 g oštrog brašna

50 g šećera u prahu

50 g mljevenih lješnjaka

100 g maslaca (ledenog)

1 žutanjak

par žlica Nutelle za premazati pečenu koru

Krema od vanilije:

300 ml mlijeka

2 prašak za puding od vanilije

2 vanilin šećera

5 žlica šećera

+200 ml slatkog vrhnja

100 g mascarponea

Sve sastojke osim Nutelle stavite u zdjelu i zamijesite tijesto. Jako je važno da svi sastojci budu jako hladni. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30-ak minuta. Ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljate tanko, pa prebacite u kalup za tart i pecite na 180 stupnjeva, 10-15 minuta.

Na pečenu koru premažite Nutellu i pustite da se kora ohladi.

Od mlijeka, šećera i praška za puding skuhajte kremu prema uputama s pakiranja. Ohlađeni puding dobro razradite mikserom, a zatim u njega umiješajte mascarpone i istučeno slatko vrhnje. Kremu nanesite na Nutellu pa tart pospremite u hladnjak na pola sata.

Pratite Stil i na Instagramu!

26. travanj 2024 04:10