Obožavamo jagode, a još više volimo slastice s tim sočnim i mirisnim bobicama. Nedavno smo vam predložili recept za tortu od jagoda bez pšenice, mlijeka i maslaca, a danas smo raspoloženi za nešto raskošno i dekadentno, poput ove prkrasne torte koja spaja čokoladu i jagode.
Recept je tradicionalan, a stiže nam iz Napulja. Nije pretjerano zahtjevan, a rezultat je vrlo dojmljiv. Isprobajte ga odmah i uživajte!
Napolitanska mousse torta
Sastojci:
100 grama tamne čokolade
75 grama maslaca
75 grama šećera
2 jaja
35 grama brašna ili gustina
2 grama želatine u prahu
2 žličice hladne vode
150 grama bijele čokolade
30 grama pirea od jagoda
250 mililitara slatkog vrhnja
Priprema:
Otopite maslac i tamnu čokoladu na pari, dodajte im šećer i uz miješanje jedno po jedno jaje pa brašno. Ulijte u kalup za tortu i pecite 15-20 minuta na 170 stupnjeva ili dok se se krajevi ne ispeku, a sredina je još malo mekana. Potpuno ohladite.
Za mousse od jagoda pomiješajte želatinu i vodu pa ostavite da nabubri. Na pari otopite bijelu čokoladu pa joj dodajte pire od jagoda i zagrijanu želatinu. Istucite vrhnje u šlag pa ga postupno dodajte smjesi čokolade i jagoda. Prelijte preko tijesta i spremite u hladnjak da se stisne.
Tortu ukrasite glazurom od čokolade (pomiješajte 100 grama čokolade i 100 mililitara vrućeg slatkog vrhnja) ili glazurom od jagoda (zagrijte džem od jagoda, procijedite ga i prelijte preko torte) te narezanim jagodama.