Overlay
imamo i video!

Ovakve tikvice još niste probali! Ovaj recept spaja ih s pršutom i mozzarellom, a jedan mali detalj čini jako veliku razliku - mi znamo što ćemo za ručak...

Piše Stil
Foto Elena Veselova/ Depositphotos
20. rujna 2022. - 13:16

Nakon što smo ih mjesecima lešavali, pohali, ribali, pekli na gradele... teško je pronaći nove ideje za pripremu tikvica. I zato nas jako vesele recepti poput ovoga, u kojem su sad već pomalo dosadne tikvice spojene s pršutom i mozzarellom u neodoljiv složenac nalik lazanjama. Jedan mali detalj - najobičnije krušne mrvice - čini veliku razliku: zapečenoj površini dodaje neodoljivu hruskavost. Imamo i video, a recept slijedi u nastavku.

Hruskave lazanje od tikvica

Sastojci

2 srednje tikvice

150 g krušnih mrvica

50 g ribanog parmezana

3/4 žličice sjeckanog peršina

1/2 žličice češnjaka u prahu

1/2 žličice luka u prahu

1/2 žličice mljevene paprike

6 tankih kriški pršuta

150 g narezane mozzarelle

1-2 žlice maslinovog ulja

sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija, obložite kalup za kruh papirom za pečenje.

Tikvice tanko izrežite po dužini. U tanjuru pomiješajte krušne mrvice, peršin, češnjak u prahu, luk u prahu, mljevenu papriku te sol. Uvaljajte tikvice u smjesu. Od ostatka smjese s mrvicama odvojite 1-2 žlice pa ih pospite po dnu posude. Posložite tikvice preklapajući jednu preko druge pa dodajte tri zgužvane ploške pršuta i narezanu mozzarellu. Ponovite još jednom. Na vrh dodajte još mozzarelle i pospite preostalom mješavinom krušnih mrvica, pokapajte maslinovim uljem i zapecite 25 minuta.

22. studeni 2024 00:18