Overlay
čokoterapija

Najčokoladniji recept ikad: tročokoladna torta dostojna je blagdanskog stola, a još nam je draža zbog toga što ne sadrži niti mrvicu brašna!

Piše Stil
Foto Shutterstock
12. prosinca 2020. - 12:25

Ako ste zbog čokolade spremni usred noći krenuti u potragu za dežurnom trgovinom, evo vam slatki protuotrov: trostruko čokoladna torta.

Sastoji se od tri predivno čokoladna sloja, u svakom je druga vrsta najpopularnijeg slatkiša na svijetu. Zapravo, osim tri vrste čokolade, slatkog vrhnja, maslaca i šećera trebaju vam još samo jaja, što je, morate priznati, poprilično jednostavan popis sastojaka za ovako raskošan desert. Da, dobro ste primijetili, brašno vam uopće ne treba.

Razmazite se tročokoladnom tortom i mirno spavajte pa makar sanjali čokoladu. Uostalom, to (navodno) simbolizira ljubav i optimizam.

Tročokoladna torta

Sastojci:

6 jaja

120 grama šećera

150 grama maslaca

400 grama čokolade za kuhanje

100 grama mliječne čokolade

100 grama bijele čokolade

600 mililitara slatkog vrhnja

1 žličica želatine u prahu

Priprema:

Na pari otopite 300 grama čokolade za kuhanje i maslac. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom. Dodajte im ohlađenu čokoladu s maslacem a kad se smjesa ujednači lagano umiješajte snijeg.

Izlijte u kalup pa pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva 35-40 minuta. Ohlađeni biskvit obložite obručem za torte u koji ste umetnuli masni papir da bi dobio na visini.

Zagrijte 200 mililitara vrhnja pa ih pomiješajte s ostatkom tamne čokolade. Ulijte na bikskvit i ostavite u hladnjaku da se stisne. Isto ponovite s mliječnom i bijelom čokoladom, s tim da bijeloj dodate i žličicu želatine. Kad se torta stisnula u hladnjaku, uklonite obruč i papor te ukrasite po želji.

21. travanj 2024 11:08