Overlay
frozerol

Jeste li nazdravili ljetu? Učinite to koktelom kojem predviđaju da će biti najveći hit u narednim vrućim tjednima, sadrži sastojke koje već jako volimo

Piše Stil
Foto Depositphotos
21. lipnja 2022. - 18:34

Jeste li nazdravili ljetu? Sudeći po društvenim mrežama, gdje je hashtag #cheerstosummer danas "izgorio", nema tko nije. A čime nazdraviti ljetu? Gledajući objave označene spomenutim hashtagom, većina nazdravlja proseccom i aperol spritzom, pićima koja su obilježila ljeto 2021. godine i to nam je nekako... "been there, done that".

Stoga smo se bacili u potragu za nekim novim osvježavajućim (alkoholnim) napitkom. I evo jednog kojemu predviđaju veliku popularnost u vrućim tjednima koji su pred nama, a po sastojcima je zapravo jako blizak gorespomenutim pićima (jer ih volimo, unatoč tome što su nam i predobro poznata): frozerol, kombinacija aperola, prosecca i sorbeta od naranče. U receptu koji smo pronašli umjesto sorbeta koriste se ledene lizalice, no u kućnoj radinosti i jednom i drugom možete doskočiti ulijete li narančin sok u vrećice za led...

Hoće li frozerol uistinu i postati koktel ljeta 2022 ostaje nam tek za vidjeti, ali mogli bismo ga odmah isprobati i njime - nazdraviti ljetu.

 

Frozerol

Sastojci za 8 osoba:

200 ml Aperola

4 x ledene lizalice s okusom naranče

450 g kockica leda

750 ml Prosecca 

Priprema:

Odvojite ledene lizalice od štapića, ubacite ih u blender zajedno sa 100 ml Aperola, ledom i Proseccom. Kratko mikasjte da se sjedini, prebacite u vrč i dodajte preostali aperol. Podijelite u 8 čaša i poslužite.

 

27. travanj 2024 03:44