Overlay
imamo super recept

Jelo bez kojeg je nezamislivo proljeće u Dalmaciji: u glavnim su ulogama delikatesa koju obožavamo od davnina i povrće o kojem je pjevao Arsen Dedić

Piše T.S.M.
14. svibnja 2022. - 13:27

"Učini se da sve imam,
Al' u niko doba 
Zaželi se moja duša
Kukumara, boba..."

Tako je pjevao Arsen Dedić i moramo vam priznati da nam se ti stihovi u ovo doba često motaju po glavi. Za kukumare ćemo još malo pričekati, a nismo ih puno ni željni, s obzirom da ih se sad može naći tijekom cijele godine (znamo, znamo, neusporedivi su s onima iz pravog "vrtla"), ali bob... Baš je u stađunu i treba ga jesti dok ga ima. S blitvom, s bižima ili, kako je mnogima najdraže - s artičokima.

Šteta što nitko, bar koliko nam je poznato, nije opjevao nije opjevao artičoke, delikatesu obožavanu jod davnina na cijelom  Mediteranu, koja nadjevena različitim varijantama pešta i skuhana s mladim bobom i bižima čini specijalitet bez kojeg nam je nezamislivo proljeće u Dalmaciji... Vama nije? A mora biti da nemate dobar recept. Mi imamo, a ima ga i Tavajol, hvaljeni gastroblog iza kojeg stoji Dora Sandalić. Dora nam je dopustila da prenesemo kako ona radi artičoke s bobom pa čitajte, isprobajte i guštajte.

image

Tavajol 

image

Tavajol 

 

21. ožujak 2023 09:08