Overlay
uživajte!

Hladno vam je za ići na kućice? Omiljeni specijalitet s adventa lako ćete napraviti kod kuće: domaći hot dog od najmekšeg peciva pun slasnih dodataka

Piše Stil
Foto Katarina Paoletić
21. prosinca 2021. - 17:23

Ako vam se ne da skoknuti do adventskih kućica ili pak niste oduševljeni ovogodišnjom ponudom, super će vam doći recept za prefine i mekane domaće hot dogove pune slasnih dodataka. Uz ovaj specijalitet u pratnji šalice kuhanog vina ili pak češe dobrog piva i kod kuće ćete se sjajno provesti.

Recept nam je otkrila Katarina Paoletić, blogerica iza računa @nesto_slatko_by_katarina.

Domaći hot dog

500 g mekog brašna

puna žličica soli

1 jaje + žutanjak za premaz

vrećica i pol suhog kvasca

2,5 dcl mlijeka

žličica šećera

30 g maslaca

1,5 dcl ulja

Mlijeko, maslac i ulje zagrijavajte dok ne postanu topli (nipošto vrući!). U manju posudu stavite žličicu šećera i kvasac pa prelijte ugrijanom mješavinom mlijeka. Ostavite 5 minuta.

U veću posudu stavite sol, brašno, jaje i pripremljenu smjesu s kvascem. Zamijesite tijesto i pustite ga da se na toplom mjestu diže dvadesetak minuta. Potom ga premijesite i pustite da se diže još 45 minuta.

Nadošlo tijesto izvadite na pobrašnjenu površnitu, podijelite na 4-5 jednakih djelova te od svake kuglice rukama oblikujte formu peciva za hot dog. Dakle, pecivo mora biti ovalnog oblika. Dobivena peciva stavite na pleh obožen masnim papirom, prekrijete ih prozirnom folijom i krpom te ih pustite da se dižu (na toplom) pola sata. Peciva prije pečenja premažite razmučenim jajetom i zarežite po sredini, po dužini.

Pecite na 190-200 stupnjeva 25 minuta, pa ih ohladite i razrežite po dužini te punite nadjevom po želji.

Kao nadjev možete staviti:

umak (senf/ majoneza ili oboje)

kiseli/ svježi kupus

razne salate/ luk

tartufe

kisele krastavce

i naravno domaću kobasicu!

Pratite Stil i na Instagramu!

28. travanj 2024 04:08