Overlay
hit recept

Grickalica koja će vam uljepšati i zagrijati večer: žestoke papričice još su bolje kad su punjene sirom i omotane pancetom pa zapečene!

Piše Stil
Foto Shutterstock
22. siječnja 2022. - 20:34

Vani je hladno i premda je subota, samo će najhrabriji (i najuporniji) poći vani u izlazak. Nama ostalima preostaje da smislimo kako subotnju večer učiniti malo zanimljivijom od ostalih večeri u tjednu. Mogli bismo pogledati nešto dobro. Mogli bismo pozvati društvo. Mogli bismo otvoriti koju bocu vina ili piva. A mogli bismo i napraviti nešto za grickanje. Nešto vruće i jako, da nas dobro zagrije dok vani "dere" bura. Imamo prijedog koji pokriva sve navedeno - super je grickalica, fino prija uz vino i pivo, a definitvno će vas zagrijati.

Jalapeño papričice sa sirom

Sastojci:

12 jalapeño paprika

250 g krem ​​sira

100 g cheddara

1 češanj češnjaka

1/2 žličice dimljene paprike

12 kriški slanine

24 čačkalice

Priprema:

​Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a veliki lim za pečenje obložite papirom. Paprike prepolovite po dužini i uklonite im sjemenke i središnju membranu. Pomiješajte krem sir, naribani cheddar, usitnjeni češnjak i dimljenu papriku. Posolite po svom ukusu. Rasporedite nadjev u polovice papričica. Kriške slanine prerežite napola i omotajte svaku oko jedne polovice papričica. Pribodite ih čačkalicom. Poslažite punjene paprike u lim i zapecite oko 25 minuta. Poslužite odmah.

Pratite Stil i na Instgramu!

20. travanj 2024 11:29