Overlay
Shutterstock 1412994785
zajamčeno razvedrava

Dobrom spizom protiv kišnog dana: potjerajte loše raspoloženje ukusnom, hrskavom pitom od tikve!

Piše Stil
7. listopada 2020. - 09:56

Možda je još malo rano za razmišljati o ručku, no, pitate li nas, nikad nije rano za ideje koje nam mogu razvedriti ovako tmuran dan. Stoga vam predlažemo da se protiv "fjake" i neraspoloženja koji bi vas mogli uhvatiti radi današnje kiše izborite mišlju o ukusnoj piti koju ćete pripremiti za ručak. Brzo je gotova i tako lijepo izgleda da zajamčeno razvedrava dan. A tek kad u nju zagrizete...

Quiche od bundeve

Sastojci za tijesto:

- 120 grama glatkog brašna

- 120 grama oštrog brašna

- 1 žumanjak

- 1 kvasac

- 1,5 decilitar mlijeka

- 1 žličica šećera

- sol

- 70 grama maslaca

Sastojci za nadjev:

- 450 grama tikve hokkaido ili butternut

- 20 grama maslaca

- 1 crveni luk

- 2 jaja

- 1 decilitar vrhnja za kuhanje

- 220 grama svježeg sira

- začini po želji

Postupak:

1. Kvascu dodajte mlijeko i šećer, promiješajte i pustite da stoji nekoliko minuta. Potom umiješajte žumanjak i dodajte smjesu brašnu i soli. Dodajte maslac sobne temperature i umijesite glatko tijesto pa pustite da se diže sat vremena. Potom ga razvaljajte i pustite da stoji dodatnih 30 minuta.

2. Buču narežite na kockice i pirjajte na luku i maslinovom ulju dok ne omekša. Jaja u drugoj zdjeli umutite sa svježim sirom i začinima, a potom dodajte smjesi bundevu i premjestite sve zajedno na tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.

21. studeni 2020 17:09