Overlay
pripremite kokice

Tri odlične serije u kojima ćemo uživati u dugim jesenskim noćima. I ne, nijedna nema veze s Noći vještica

Piše Stil
18. listopada 2022. - 13:40

Prstenove moći, izvrsnu seriju utemeljenu na djelima J.R.R. Tolkiena upravo smo odgledali, kraju sezone polako se primiče i prednastavak Igre prijestolja, a zaljubljenike u serijsku zabavu pomalo hvata panika - što gledati u dugim zimskim noćima? Sudeći po najavama, streaming servise u nadolazećim će tjednima zasuti sva sila materijala prigodno osmišljenog za Noć vještica, no ako baš niste ljubitelj ne baš originalnih horora, teško će biti da jedva čekate naslove poput Phantom Pups (da, radi se o psićima-fantomima. Nakon te kovanice prestaje svako čitanje sinopsisa). Zato vam predlažemo tri naslova bez (izravne) veze s Noći vještica. Iako je jedan od njih, ujedno prvi na našem popisu, potencijalno poprilično strašljiv.

Od kreatora izvrsne serije "Dark" stiže nova misteriozna triler seriju pod nazivom "1899". Radnja je smještena na putnički brod koji 1899. godine putuje iz Londona u New York. Putovanje se pretvara u noćnu moru kada se susretnu s brodom koji pluta morem. Ako ćemo suditi po "Darku", očekuju nas mnoge napete minute pred ekranima. "1899" dolazi na Netflix 17. studenog ove godine.

Ne možete li dočekati "1899", već sad možete početi gledati "Andor", Disney+-ov prednastavak spin-offa Ratova zvijezda, filma Rouge One. Već ima sjajne ocjene, 8,1 na imdB-u i 91% na Rotten Tomatoesu, a radnja prati Cassiana Andora, lopova koji je postao pobunjenički špijun, a smještena je u razdoblje od pet godina prije događaja u filmu. Prva sezona Andora premijerno je prikazana na Disney+ 21. rujna 2022., s prve tri od svojih dvanaest epizoda. Ostatak epizoda izlazit će tjedno do 23. studenog. Druga sezona od dvanaest epizoda je u razvoju, koja će zaključiti seriju i voditi u događaje Rogue Onea.

Već možete početi gledati i "The Serpent Queen", Starzovu ekranizaciju biografije Katarine Medici iz pera Leonie Friede ("Catherine de Medici: Renaissance Queen of France") koja nudi zanimljiv uvid u život itekako zanimljive žene. Spletke, intrige, ubojstva, proročanstva - u životu kontroverzne kraljice uistinu nije nedostajalo uzbuđenja pa je samim tim i serija utemeljena na njenoj biografiji poprilično zabavna za gledanje - nikakvo čudo što na Rotten Tomatoesu ima ocjene 100% i  88%.

 

  Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

23. travanj 2024 15:38