Overlay
back to black

Počinje snimanje filma o Amy Winehouse! Objavljena je prva fotografija glavne glumice u kostimu, što vam se čini?

Piše T.S.M.
Foto afp
15. siječnja 2023. - 17:30

Prča o turbulentnom životu genijalne i tragične glazbenice Amy Winehouse doživjet će i svoje igrano izdanje. Nakon dvaju dokumentaraca koji su podijelili javnost, u pripremi je i biografski film u produkciji Studiocanala, Focus Featuresa i Monumental Picturesa u partnerstvu sa Studiocanalom. Snimanje filma jednostavno nazvanog Back To Black započinje u ponedjeljak.

Glavna uloga pripala glumici Marisi Abeli, dok je za režiju zadužena Sam Taylor-Johnson, no još nije jasno na koji će se dio života fokusirati radnja - premda bi, sudeći po naslovu, bilo logično pretpostaviti da će se usredotočiti na najturbulentniji dio Amyne biografije, opjevan u pjesmama s istoimenog albuma.

image
Ben Stansall/Afp

Za naslovnu ulogu bile su, navodno, zainteresirane mnoge glumice, no tek je Marisa Abela dobila zeleno svjetlo i od produkcije i od obitelji pokojne pjevačice, koja je također uključena u film, baš kao i Sony Music i Universal Music koji su projektu dali punu podršku (što je super vijest za obožavatelje jer znači da će produkcija smjeti koristiti originalnu glazbu Winehouseove). Studiocanal je objavio i prvu snimku Abele kao Amy na službenom Twitteru i Instagramu.

Što se tiče režiserke Taylor-Johnson, koja je široj publici poznata po ekranizaciji knjiga iz serije 50 nijansi sive, zanimljivo je spomenuti da je bila bliska s Amy, s kojom se družila dok su obje boravile u kreativnoj i raznolikoj londonskoj četvrti Camden.

- Prvi put sam vidjela Amy kako nastupa na talent showu u Ronnie Scottovom Jazz Clubu u Sohou i odmah je bilo očito da nije samo ‘talent‘... bila je genijalna. Kao filmaš ne možete tražiti više. Vrlo sam uzbuđena i ponizna što imam priliku realizirati Amynu prekrasno jedinstvenu i tragičnu priču u kinu popraćenu najvažnijim dijelom njezine ostavštine – njezinom glazbom. Potpuno sam svjesna odgovornosti, sa svojim scenarističkim suradnikom – Mattom Greenhalghom – stvorit ću film koji ćemo svi zauvijek voljeti i cijeniti. Baš kao što radimo s Amy- izjavila je Taylor-Johnson.

Za scenarij filma zadužen je Matt Greenhalgh, koji je s Taylor-Johnsonovom surađivao na Lwenonovoj biografiji iz 2009,. Nowhere Boy. Nakon Amyne tragične smrti od trovanja alkoholom 2011. Hollywood je više puta pokušao ispričati njezinu priču u različitim projektima, no na koncu su realizirana tek dva dokumentarca, od kojih je jedan, Amy iz 2015., nagrađen Oscarom.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

19. travanj 2024 17:58