Overlay
30 under 30

Ovo su mladi ljudi o kojima ćemo još puno čuti: Forbes je objavio popis najzanimljivijih mladih imena u svijetu poduzetništva, znanosti, mode i zabave

Piše Stil
Foto Arlo Parks/AFP
16. travnja 2021. - 14:51

Poslovni časopis Forbes objavio je svoju listu "30 Under 30", godišnji popis najutjecajniji mladih imena u svijetu poduzetništva, znanosti, zdravstva, oglašavanja, medija, zabavne industrije i, po prvi put, društvenih medija.

"Ovo je poruka cinicima koji misle da su sve vidjeli. Mladi, kreativni i odvažni umovi na ovogodišnjem popisu dokaz su da će budućnost biti uzbudljiva i duboko drugačija. Ovi poduzetnici podučavaju viruse u borbi protiv raka, razvijaju tehnologiju koja pomaže astronautima da dišu na Marsu i stvaraju žanrove hit pjesama koji potiču naše svakodnevne popise pjesama. I to je samo nekoliko. Iskoristivši našu stručnu zajednicu, robusno izvještavanje, snažno provjeravanje i mudrost najboljih svjetskih investitora i poduzetnika, procijenili smo više od 15 000 nominiranih. Konačni proizvod: 600 revolucionara u 20 industrija koji mijenjaju smjer - i lice - poslovanja i društva.

Među imenima koje je Forbes izdvojio na području zabavne industrije i društvenih mreža našli su se američka pjevačica i plesačica Normani, cure iz pop dueta  Chloe +Halle, kantautorica Arlo Parks, zvijezda mini serije “It’s A Sin”, Lydia West, glumica Emma Corrin koja je u četvrtoj sezoni serije “The Crown” glumila Princezu Dianu, dobitnica Oscara za najbolju sporednu ulogu, Maria Bakalova, queer glazbena ikona Girl In Red, reperica Ms Banks, Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal iz serije “Normal People”,  glazbenik i YouTuber KSI, producent MNEK, glazbenik Jacob Collier, pjevačica i glumica Mahalia te reperica i voditeljica Shygirl.

Prva na popisu najzanimljivijih mladih imena u svijetu modne industrije je Lauren Nouchi, osnivačica lanca odjeće od veganske kože Apparis, a na istoj listi našla se i Jessie Zeng, osnivačica modnog startupa Choosy, koji zagađenju okoliša za koje se proziva industrija "brze mode" nastoji doskočiti proizvodeći odjeću prema trenutnom raspoloženju kupaca. Prva na popisu najzanimljivijih mladih imena na gastronomskoj sceni je Tara Bosch koja je kuharski eksperiment sa slatkišima prtvorila u 55 milijuna dolara težak brend SmartSweets.

Aktualna “Forbes 30 Under 30 Europe Entertainment” lista sadrži i popis “talenata koji obećavaju” - mladih znanstvenika, poduzetnika, umjetnika i izvođača od kojih se, prema procjeni Forbesovih stručnjaka,  može još puno očekivati.

17. travanj 2024 13:07