Overlay
romantika do daske

Konačno novi detalji o nastavku Prljavog plesa: obožavatelji kultnog filma iz 1987. imaju razloga za veselje, kao i zaljubljenici u nostalgiju 90-ih

Piše Stil
29. studenog 2022. - 15:09

Kultni Prljavi ples dobit će uskoro svoj nastavak, a prema najnovijim informacijama, u njemu će se pojaviti Jennifer Gray, koja je u originalu utjelovila nezaboravnu Frances Houseman.

Vijest o snimanju nastavka priče djelomično utemeljene na sjećanjima njegove scenaristice Eleanor Bergstein objavljena je još 2020, no sad su napokon stigli novi detalji o projektu, uključujući i vremensku odrednicu o dolasku u kina.

Prema najnovijim informacijama, Grey će u nastavku reprizirati ulogu koja ju je proslavila davne 1987., a također će biti i izvršna producentica. Režiju je preuzeo Jonathan Levine, redatelj filmova 50/50 i Long Shot, koji je također napisao i scenarij filma, u suradnji s Elizabeth Chomko.

"Iako je originalni Prljavi ples oduvijek bio jedan od mojih omiljenih filmova, nikad nisam zamišljao da ću režirati nastavak. Radeći na scenariju, zaljubio sam se u likove, nove i stare, svijet Catskillsa iz 1990-ih, New York i glazbu koja će se kretati od pjesama iz originalnog filma do hip-hopa iz 90-ih. Jedva čekam surađivati ​​s Jennifer kako bih ovu prekrasnu priču o ljetu, romantici i plesu donio generaciji novih obožavatelja. A onima starima obećavam im nećemo uništiti uspomene iz djetinjstva. Zadatku ćemo pristupiti sofisticirano, ambiciozno i ​​prije svega s ljubavlju" obećao je Levine.

Dok će Gray još jednom glumiti romantičnu i idealističnu Baby, pojavile su se nedoumice oko toga hoćemo li u nastavku vidjeti njenog partnera Johnnyja, kojeg je glumio Patrick Swayze. Variety je doznao kako filmska ekipa iza nastavka pregovara s nasljednicima pokojnog glumca o načinu na koji bi Swayze mogao biti dio nove priče. Za sada još nije poznato na koji će se to točno način odigrati.

Variety je natuknuo i kako bismo uskoro mogli očekivati više novosti vezanih uz projekt, što nije iznenađujuće s obzirom na to da novi film - koji bi se također trebao zvati Prljavi ples - uskoro treba krenuti u produkciju. Prema najnovijim informacijama, film bi trebao biti objavljen tijekom 2024. godine. 

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

18. travanj 2024 11:40