Overlay
beti

Jedan nam se Vili strašno mota po glavi: jeste li čuli fantastičnu novu pjesmu Natali Dizdar i ekipe iz Mayalesa? I video spot je prava poslastica...

Piše Stil
Foto Neja Markicevic/Cropix
26. veljače 2021. - 12:21

Zadnjih nam se dana po glavi vrti jedan Vili. Nije Beroš, riječ je o pjesmi koju su snimili Natali Dizdar, Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević iz grupe Mayales. Nakon što su svojim singlom “Slobodna” zavladali radijskim eterom, iz njihove glazbene radionice BETI stigao je “Vili”, introspektivna balada inspirirana - Williejem Nelsonom.

 A to se "kuži" i po zvuku - za razliku od "Slobodne", više je country, no, kako je rekao Mirčeta, "i dalje je u 1974. godini" 

“Iako to ime trenutno “pluta” po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar od Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao ‘zakačen’", rekao je Luka Geček.

Glazbena suradnja koja nas jako veseli u skoroj bi budućnosti trebala rezultirati EP-om. Kako je najavila Dizdar, trenutno im je najvažnije završiti ga "nekim svojim laganim tempom" pa ga u pravo trenutku "pustiti cijelog u eter i predstaviti publici.”

"Viliju" posebnu draž daje i video spot koji potpisuje Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Gledajte, slušajte, guštajte...

19. travanj 2024 04:23