Overlay
hrvatski izum

Ideja koja nas je oduševila: ‘pametni‘ magnet nikad neće zaboraviti gdje su vaše fotografije! Genijalna je opcija za poklon, doznali smo sve detalje

Piše Stil
Foto Depositphotos
17. prosinca 2021. - 12:53

Koliko vam se puta dogodilo da nikako ne možete pronaći određenu fotografiju? Pretražujete, kopate, očajavate, ali uzalud. Fotografije nepovratno izgubljene s uništenim smartphoneima računalima i CD-ovima da ne spominjemo... Idući put kad se iznervirate uslijed neuspješne pretrage, pokušajte svoju frustraciju usmjeriti kreativno - možda vam, kao mladiću iz naše priče, na pamet padne dobra ideja.

Lucian Tutunović može se pohvaliti stvarno dobrom idejom koju je jednako dobro uspio provesti u djelo. Njegov koncept nudi rješenje svakome tko želi svoje fotografije sačuvati, ali i prezentirati na zanimljiv i praktičan način: Souvie magneti sadrže QR kod koji nakon skeniranja vodi na galeriju s događaja i tako olakšava pristup i dijeljenje snimljenog sadržaja. A ujedno je simpatičan suvenir na događaj, stoga nas ne čudi kad doznajemo kako su među onima su ovu ideju prepoznali kao zgodnu opciju ponajprije mladenci, koji Lucianove "pametne" Souvie magnete poklanjaju gostima na vjenčanju.

- Na ideju sam došao još 2015. kada sam shvatio da nemam puno fotografija iz svoga života, jer su se pogubile na raznim usb-ovima i diskovima. Na pamet mi je palo kako bi bilo zgodno da postoji nekakav bedž ili magnet koji bi na dodir ili sken otvorio fotogaleriju s određenog događaja iz mog života, na taj način imao bih uspomenu u obliku fotografija na točno određeni događaj - priča nam Lucian kako je dobio inspiraciju za svoje domišljate magnetiće.

Ideju, ipak, nije realizirao sve do ove godine, kada se zaručio pa je i sam poželio imati takav magnet za svoje vjenčanje.

image
souvie 1


- Želio sam da svi uzvanici dobiju uspomenu u obliku fotografija s vjenčanja i vidio sam to kao najjedostavniji način da gosti dođu do fotografija. S obzirom da ja tako razmišljam, rekao sam si, zašto to ne bih ponudio i drugima? Pronašao sam dizajnericu Leu Grčić, koja je dizajnirala fenomenalne motive za Souvie magnete, pronašao sam dobavljača, otvorio webshop i počeo nuditi proizvod. Premda smo tek u početku, tržište pokazuje interes - otkriva nam Tutunović.

- Premda današnji cloud omogućuje da se fotografije ne gube, mi se ne fokusiramo na rješenje tog problema, nego na što lakše dijeljenje foto i video sadržaja s ljudima koji su prisustvovali određenom događaju. Ovo je svakako jednostavnija opcija od naknadnog slanja snimki putem aplikacija, e-maila i društvenih mreža - vjeruje naš sugovornik.

Plan mu je proizvod plasirati na domaće tržište, potom i na strano, otkriva nam te dodaje kako je posebnost Souvie magneta u tome da klijent fotografije može postaviti bilo kada nakon događaja, a svi kojima je magnet podijeljen imat će pristup fotografijama čim se prenesu u galeriju.

16. travanj 2024 21:25