Overlay
Najljepše doba

Božićni filmovi i serije na Netflixu koje se ovih blagdana isplati pogledati: od romantičnih komedija do naslova za najmlađe, ovi su nas oduševili

Piše Stil
Foto IMDB Netflix
30. studenog 2020. - 19:23

Što najbolje ide uz kuhano vino, ugašena svjetla i upaljene lampice? Božićni filmovi!

I ne, pritom ne mislimo samo na Kevinove dogodovštine koje znamo na pamet. Dok unaprijed u glavi vrtimo scene u kojima mališ nadmudruje provalnike i unaprijed nam se stisne srce što će dobroj gospođi iz parka pokloniti ukrasnu bijelu golubicu, nedvojbeno uživamo... Ali ponekad, samo ponekad, imamo vremena za pogledati nešto sasvim novo.

Ove godine, kad je već sve drugo takvo kakvo je, barem je ponuda božićnih filmova bolja nego ikad. Naravno da će se vrtiti klasici, naravno da će i Kevin dočekati svoje predvečerje, kao i Grinch, Stewart, Potter... Donosimo listu filmova koje se ove godine isplati pogledati po prvi put.

1. Holidate

Za cinične, za romantične, sladunjave, zaljubljene, solo... Ovaj film ima trenutke za sve. Nekoliko svijetlih i puno više predvidljivih, ali vrlo zabavnih. Sloane (Emma Roberts) i Jackson (Luke Bracey) jedno drugome su holidate. Pratnja za blagdane, da ih obitelji ne pitaju po dvjestoti put zašto su još uvijek solo i pokušaju im namjestiti zgodnog/zgodnu susjeda/susjedu.

Film je već na Netflixu. Idealan za sporo popodne...

2. Dash and Lily

Serija "Dash and Lily" izdvojila se u moru božićnog sadržaja, ljudi koji su je pogledali oduševljeni su. Ima svega osam epizoda, tako da je možete rasporediti u nadolazećim tjednima i više nego komodno... 

Dash i Lily sušta su suprotnost jedno drugome, a zaljubljuju se, baš u doba blagdana, bez da su se ikada vidjeli... Topla, romantična priča možda naginje sladunjavosti, ali nikad to nije u tolikoj mjeri da nam izaziva negativne emocije. 

3. Midnight at the Magnolia

Ljubavna priča radijskih voditelja Maggie Quinn (Natalie Hall) i Jacka Halla (Evan Williams) počinje tako što se samo prave da su par kako bi podigli slušanost svojoj emisiji. Naravno da upadaju u čitav niz zgodica koje ih guraju jedno drugome, a film je pun slatkih božićnih prizora... Prava sladunjava romantična komedija sa sigurnim ishodom, a ponekad nam baš takve trebaju.

4. Jingle Jangle: A Christmas Journey

Da ne bi ispalo da se vodimo principom "što sladunjavije, to bolje", predlažemo jedan zabavan naslov za cijelu obitelj. Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) proizvođač je igračaka koji gubi magiju kad mu podli šegrt (Keegan-Michael Key) ukrade izum. Kad se čini kao da je izgubljena svaka nada, Jangleova unuka (Madalen Mills) pomaže mu da vrati svoj izum - i još važnije, svoj duh. 

5. Angela’s Christmas Wish

Jedini naslov na popisu koji u ovom trenutku nije dostupan, Angela's Christmas Wish izlazi već sutra. Iako je riječ o animiranom filmu, nije rezerviran samo za najmlađe... Ovo je priča koja će mnogima izazvati i koju suzicu na oči.

Božićna čarolija i ugođaj u sezoni kad mnogi ne mogu biti sa onima koje vole, prijeko su potrebni. Ovaj film ima našu toplu preporuku.

19. travanj 2024 04:31