StoryEditorOCM
GastroJEDNOSTAVNO I BRZO

Bez pečenja i bez puno muke: napravite cheesecake za 15 minuta, pođite u butigu samo po maline, a mi vam donosimo ričetu

Piše Mozaik SD
19. kolovoza 2022. - 17:52

Ljeto je savršeno doba za ovu varijantu slastice, u kojoj se ne pali pećnica. Ne morate je ni pogledati.

Samo pogledajte imate li u ormarićima sve potrebne sastojke. U najvećem broju kućanstava nedostajat će samo maline. Mogu biti svježe ili smrznute.

Možda još i slatko vrthnje ili bijela čokolada, ali to možete za 15 minuta nabaviti. Toliko vam treba i za pripravu ove super slastice.

 

Sastojci za podlogu:


300 g mljevenog petit beurre keksa, može i digestive

150 g maslaca

2 žlice meda

2 žlice mlijeka


Za nadjev:


500 g krem sira

250 g sirnog namaza

300 g bijele čokolade

200 ml slatkog vrhnja

5 žlica šećera u prahu

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

1 pakiranje želatine u prahu


Po želji:

svježe ili zamrznute maline


Postupak:

Sameljite kekse, a maslac otopite na štednjaku. Kad se otopi, dodajte mlijeko i med, pa sve dobro pomješajte. Dodajte mljeveni keks i sjedinite smjesu.

Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje pa podlogu od keksa dobro utisnite u kalup, najbolje čašom, kako bi površina bila ravna. Stavite u frižider dok pripremate nadjev.

Zagrijte na laganoj vatri vrhnje za šlag, a bijelu čokoladu iskidajte na manje komade. Čokoladu dodajite u vrhnje uz neprestano miješanje, dok se sasvim ne otopi.

Dok se čokolada topi, pripremite želatinu po uputama na kesici. Kad želatina nabubri, dodajte je smjesi bijele čokolade i vrhnja i miješajte, dok se želatina potpuno ne otopi. Dok se topi, posudu maknite s vatre.

U dubokoj posudi zamutite krem sir, sirni namaz, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Smjesi od sira dodajte smjesu s bijelom čokoladom, vrhnjem i želatinom pa kratko promješajte mikserom na najmanjoj brzini.

Smjesu izlijte na podlogu od keksa i dodajte maline na vrh torte. Hladite tortu barem četiri sata i uživajte večeras uz omiljenu seriju.

28. travanj 2024 23:35