Overlay
slatka napast

Čokoladni cheesecake bez pečenja s hrskavim komadićima napolitanki neodoljivo podsjeća na popularni slatkiš. Evo recepta koji vam se mora svidjeti!

Piše Stil
Foto Depositphotos
2. travnja 2022. - 20:19

Kakva bi to subota bila bez finog deserta, pita se Zadranka s posebnim darom za fine zalogajčiće koju pratimo na Instagram profilu - @zalogajcic_hr i nudi nam apsolutno neodoljiv prijedlog: cheesecake s okusom popularnog čokoladnog slatkiša. Osim što ima aromu po čokoladi i pečenim lješnjacima, ovaj se cheesecake ne peče.

Nama se recept jako svidio i jedva ga čekamo isprobati!

Ferrero torta bez pečenja

Sastojci za podlogu: 

250 g mljevenog keksa

150 ml mlijeka

100 g maslaca

150 g mljevenih prepečenih lješnjaka

Sastojci za kremu:

400 ml slatkog vrhnja 

700 ml kiselog vrhnja

100 g šećera u prahu

150 g mliječne čokolade

150 g mljevenih prepečenih lješnjaka

250 g napolitanki s okusom lješnjaka

100 g čokolade za kuhanje

Sastojci za glazuru:

100 ml slatkog vrhnja

100 g čokolade za kuhanje

Okrugli kalup promjera 26 centimetara obložiti prozirnom folijom. Otopiti 100g maslaca i pustiti da se ohladi. U otopljeni maslac ubaciti prepečene lješnjake i dobro izmiješati. Zatim ubaciti kekse i izmiješati da se dobije fina, vlažna smjesa. Smjesu izliti u kalup pa je dobro izravnati i spremiti u hladnjak dok se izrađuje krema.

Za kremu u posudi za miksanje umutiti slatko vrhnje, a posebno pomiješati kiselo vrhnje i šećer u prahu pa spojiti sa tučenim slatkim vrhnjem i ručno izmiješati pjenjačom.

Na pari otopiti mliječnu čokoladu, malo ohladiti pa uliti u smjesu s vrhnjem. Ručno sjediniti pjenjačom.

Napolitanke natrgati u blender na manje komade pa ih samljeti i dodati kremi, zatim dodati mljevene lješnjake, pa sve promiješati.

Čokoladu za kuhanje otopiti na pari, te je također dodati u kremu te na kraju sve izmiksati da se dobro spoji i uliti na podlogu od keksa.

Napraviti glazuru od vrelog slatkog vrhnja i čokolade. Malo ohladiti pa pažljivo nanijeti preko kreme. Pustiti da se stisne u hladnjaku i ukrasiti po želji.

Pratite Stil i na Instagramu!

16. travanj 2024 16:50