StoryEditorOCM
RegionalOBASJANI VIR

Postavlja se nova javna rasvjeta na Starom putu. U sklopu projekta modernizacije javne rasvjete na otoku, ukupno će se postaviti 500 novih LED lampi

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
11. ožujka 2019. - 21:06
RASVJETA_000.JPG

Na virskom Starom putu djelatnici općinskog poduzeća Vir održavanje postavljaju sedamdesetak novih LED lampi na tijelima javne rasvjete, a isti posao postupno će se odraditi na cijelom otoku. Tako će u sklopu velikog projekta modernizacije javne rasvjete na otoku Viru vrijednog 1,2 milijuna kuna bez PDV-a, tvrtka Vir održavanje postojeću javnu rasvjetu u svim naseljima zamijeniti s 500 novih lampi ili takozvanim visokoenergetskim učinkovitim izvorom svjetla. Cijeli posao izvest će se po planu najvjerojatnije do kraja ove godine.

- Riječ je o izvoru svjetla snage 19-36 vati koji troši osam puta manje od dosadašnjih žarulja, čime ćemo postići uštedu na održavanju i potrošnji energije. Ovaj je projekt modernizacije virske rasvjete napravljen još 2017. godine, a počeo je s osvjetljavanjem Marine te je potom nastavljen u Slatini, Prezidi i Centru. Sada je na redu Stari put - kaže direktor Vir održavanja Marino Radović.

Trenutno na otoku s novom i ranije postavljenom ima više od 2.300 postavljenih rasvjetnih tijela, odnosno čak oko 80 kilometara ulica i cesta pokriveno je rasvjetom. U međuvremenu je ishodovana građevinska dozvola za 18,5 kilometara projekta postavljanja javne rasvjete u virskim naseljima, a do kraja godine zaokružit će se s dozvolama još jedna veća cjelina na otoku. Time bi projektno oko 95 posto ulica bilo pokriveno građevinskom dozvolom za javnu rasvjetu - ističu u Vir održavanju, uz napomenu kako je planom predviđeno da na otoku Viru do 2021. svijetli preko 3.000 tijela javne rasvjete

Cjelokupni program građenja komunalne infrastrukture u 2019. godini procijenjen je na ukupno 18,3 milijuna kuna, koji s programom održavanja komunalne infrastrukture vrijednosti 11,4 milijuna kuna čini oko 50 posto ovogodišnjeg proračuna Općine Vir.

19. travanj 2024 14:19