StoryEditorOCM
RegionalZARAŽENI ŠKOJ

‘Pala‘ i zadnja dalmatinska utvrda protiv koronavirusa: prvi pozitivni i na Visu! Gradonačelnik Radica: Dobro je da su sad praznici, držimo se mjera

Piše Morski.hr/ Zadarski.hr
31. listopada 2020. - 16:49

Gradonačelnik Grada Visa i načelnik Civilne zaštite Visa, Ivo Radica obratio se svojim sugrađanima nakon što su u gradu zabilježena dva pozitivna slučaja na Covid-19.

– I nama se nažalost dogodio koronavirus. Zasad imamo dva pozitivna slučaja, a ima još testiranja. Stožer civilne zaštite grada Visa je na današnji dan zatvorio dječji vrtić iz preventivnih razloga. U osnovnoj školi prvi, četvrti i peti razred u petak nemaju nastave, a kao što znate, u ponedjeljak i utorak su praznici, tako da ćemo vidjeti što će se događati u sljedećih par dana. Učenici viših razreda morali su nositi zaštitne maske. Isto tako u Srednjoj školi je obavljen razgovor s ravnateljicom da se malo više držimo epidemioloških mjera, kazao je Radica, prenosi portal morski.hr.

- Znamo da je ispred nas blagdan Svih svetih, da ćemo posjećivati groblja na području grada Visa, da će doći puno ljudi kojima su najmiliji ovdje i molio bih da se pokušamo držati svih ovih epidemioloških mjera, da pokušamo posjet grobovima svojih najmilijih napraviti na način da to razdužimo na čitav dan, imamo par dana. I ako se vidi da je tamo neka gužva, da ne bude puno priče na groblju i da se ne skupljamo. Apelirao bi na sve ugostiteljske objekte da se ovih dana pazi na epidemiološke mjere, odnosno na sve one uvjete koje bi trebali poštivati u radu ugostiteljskih objekata. Ne bih želio kao načelnik Stožera civilne zaštite temeljem Zakona o radu ugostiteljskih objekata, kojima je do sad omogućen rad do ponoći, da to moramo skraćivati do 22 sata. Isto tako, ovisit će o svima nama hoćemo li postrožiti mjere.

Želim naglasiti da je u postupku testiranje za starije i nemoćne. Molim da se ne vrši pritisak na dom, jer znamo da nam je tamo najosjetljivija skupina ljudi. U mom zadnjem obraćanju sam rekao da ne bi volio se na ovaj način obraćati. Nažalost, korona je došla do nas, imamo mogućnost, ako svi budemo odgovorni i ako se svi budemo pridržavali propisanih epidemioloških mjera, da je zaustavimo i da se ne proširi dalje. Slikovito, to je kad se dogodi jedan mali požar i uzmete gumu i sić vode, pa ga ugasimo. Nemojmo dozvoliti da mora doći kanader gasiti taj požar.

Strpimo se tjedan, dva dana da vidimo što će se dogoditi i molim vas, budimo svi odgovorni – poručio je gradonačelnik Visa, Ivo Radica kako prenosi morski.hr.

19. travanj 2024 02:21