StoryEditorOCM
KalelargaKOMUNALNI PLANOVI

Stiže rasvjeta u Ćosićevu, kreće obnova Ulice braće Perica i uređenje platoa pred kolodvorom

Piše P.O.
12. ožujka 2020. - 13:53

Radovi s uređenjem obalnog dijela prirodnih plaža na Puntamici i plaži Jadran kod Marexa teku po planu, ugovoreni izvođač Stipčević je pri finalizaciji grubih radova, a nakon toga će Marex elektrostroj izraditi drvene obloge, ugraditi klupe, tuševe i igrala za djecu na plaži Marex. Stipčević se sada okreće sanaciji urušenog gata, takozvane nove rive na Puntamici, izvijestio je komunalni gradski pročelnik Robertino Dujela.
Dujela je najavi da će vjerojatno sljedećeg tjedna krenuti i postavljanje javne rasvjete u Ulici Kreše Ćosića, dok će rasvjeta u Hebrangovoj i oko parka za pse i boćalište na Višnjiku biti dodatno ojačana.
-Kad je riječ o održavanju nerazvrstanih cesta, nakon što je Vodovod zamijenio dotrajalu mrežu vodoopskrbe u Ulici braće Perica, mišljenja smo da je ovo prilika za sanaciju cijelog prometnog traka. Na dionici Trpimirove obale koju planiramo presvući novim asfaltnim slojem, Vodovod ima potrebu za izmjenom instalacija te ćemo ih pričekati da pokrenu radove dok ćemo za to vrijeme sanirati kolnik, prilaz i izlaz s autobusnog kolodvora koji je dotrajao, izjavio je pročelnik Dujela.
Uz zabranu postavljanja reklama i plakata na stupovima javne rasvjete, proširena je zabrana postavljanja i ostalih telekomunikacijskih uređaja na stupove javne rasvjete budući njihovo postavljanje uzrokuje ozbiljne smetnje u održavanju javne rasvjete, a potrebno je izmijeniti odredbu kojom se određuje na koji se način mogu graditi odnosno postavljati reklamni panoi iznad 12 m2 te su i uvjeti postavljanja velikih reklamnih panoa prilagođeni digitalnim tehnologijama, reka oje pročelnik Dujela.
P.O.

19. travanj 2024 03:10