StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: HRVATSKA 'BRVNARA' NOMINIRANA ZA NAJLJEPŠU DRVENU KUĆU U EUROPI

Uređenje kuće zadivilo je svih – kao da je iz bajke!

Piše Zadarski.hr/JL
1. siječnja 2017. - 18:15
terasica-onako-peta

Kuća je smještena na padini, ukupne je površine 48 kvadrata, orijentirana prema sjeveru. Sastoji se od dvije etaže koje imaju zaseban ulaz, a svaka je površine 24 kvadrata.

U prizemlju je kuhinja s kaminom i blagovaonica s velikom terasom i roštiljem, a na gornjem je katu, specifičnom po staklenim stijenama koje se protežu duž dva zida, još jedna manja kuhinja, kupaonica te dnevni boravak s kaminom i terasom. Visina krova omogućila je i galeriju, s kojom je dobiveno dodatnih šest kvadrata.

Namještaj je ručno rađen. Na gornjoj etaži je kutna garnitura koja je rađena od tanjih trupaca, za navlake je korišteno staro platno, dok su za dugmad poslužile grane. Ljestve za galeriju ujedno se koriste i kao vješalica, a prevladavaju prirodni zemljani tonovi.

Donja je etaža, pak, življa po pitanju boja, tu dominiraju plavo-bijela kuhinja, cigleni kamin i drvo, a posebno se ističe masivni blagovaonski stol nepravilnog oblika. Praktički jedini komad namještaja koji nije po mjeri je stari kredenc koji je obojen u bijelo.

Drvena kućica kao iz bajke, poput kućice Ivice i Marice, rustikalna i istodobno moderna, stopljena s prirodom, ali opet zaštićena od prirode. Nalazi se iznad Koprivnice i nominirana je za najljepšu najmanju drvenu kuću u Europi.

 

25. travanj 2024 01:56