StoryEditor
Svijetplin mogući uzrok

Snažna eksplozija u centru Madrida, zgrada ostala bez tri kata: zasad dvoje mrtvih, štićenici obližnjeg staračkog doma evakuirani u hotel

Piše JL, PSD
20. siječnja 2021. - 16:26
Gabriel Bouys/AFP

Snažna eksplozija, prenosi Jutarnji list, potresla je oko tri sata popodne zgradu u središtu Madrida u kojoj se nalazi župa Virgen de la Paloma. El Mundo piše da se pretpostavlja da je uzrok eksplozije - plin.

Snažna eksplozija raznijela je tri gornja kata zgrade, koja se nalazi na broju 98, Calle de Toledo, u susjedstvu staračkog doma. Eksplozija se dogodila nedaleko turističke atrakcije Puerta de Toledo, poznatih gradskih vrata.

Prema navodima iz doma, "nema ozlijeđenih stanovnika niti zaposlenika, ali se svi štićenici evakuiraju u hotel preko puta ulice".

I stanari obližnjih zgrada se evakuiraju. El Pais je potvrdio da je u eksploziji poginulo najmanje dvoje ljudi. Ekipe Hitne službe zbrinjavaju ozlijeđene. Od komada zgrade koji su letjeli zrakom nakon eksplozije lakše je ozlijeđeno i jedno dijete, potvrdili su vatrogasci za El Pais.

 

Gradonačelnik Madrida, Jose Luis Martinez Almedia, stigao je na lice mjesta i dao izjavu za medije.

"Čini se da je došlo do eksplozije plina u stambenoj zgradi iznad župnog dvora. Preminulo je najmanje dvoje ljudi”, rekao je.

U prilog tezi o eksploziji plina govore i navodi susjeda koji kažu da su osjetili miris plina u okolici satima prije eksplozije.

El Pais je objavio, pozivajući se na policijske izvore, da je do eksplozije došlo u trenutku provjeravali plinske instalacije u zgradi.


image
Gabriel Bouys/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 17:30