StoryEditor
Regijažrtve napasnika

Srbijansko pravosuđe reagiralo na optužbe silovanih glumica: Milena Radulović, koja je prva istupila u javnost, jutros dala iskaz u Višem tužiteljstvu

Piše PSD.
20. siječnja 2021. - 13:58
Miroslav Mika AleksićScreenshot You Tube

Glumica Milena Radulović, čije su izjave o seksualnom zlostavljanju dovele do uhićenja poznatog beogradskog profesora glume Miroslava Mike Aleksića, jutros je tim povodom, u pratnji odvjetnika, svjedočila i u Višem tužiteljstvu Srbije, javljaju srbijanski portali.

Tužiteljstvo će od danas početi uzimati izjave od oštećenih. Pored Milene, iskaz će tužitelju najvjerovatnije dati još pet djevojaka koje su Aleksića optužile za seksualno zlostavljanje.

Od trenutka kada je saopćeno da je vlasnik škole glume Miroslav Aleksić (69) uhićen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 djevojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Aleksić je uhićen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno uznemiravao i zlostavljao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica.

Za sada mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam kaznenih djela nedopuštene spolne radnje, a među žrtvama su također i glumica Iva Ilinčić te Sara Zeljković. 

Njihovi istupi ponukali su i mnoge mlade glumice iz Sarajeva i Zagreba da progovore o vlastitim sličnim iskustvima. 

Na Facebooku je otvorena stranica "Nisam tražila", putem koje djevojke i žene iznose svoja traumatična iskustva zlostavljanja, uznemiravanja i spolne diskriminacije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 05:44