StoryEditor
Regijasmrtonosni biznis

Odjel za borbu protiv terorizma u BiH uhitio tri osobe koje su trgovale oružjem. Detalji obavijeni velom tajne, ali zna se da je krajnja lokacija EU

21. siječnja 2021. - 16:21
AFP

Najmanje tri osobe uhićene su u četvrtak u Bosni i Hercegovini po nalogu odjela za borbu protiv terorizma državnog tužiteljstva koje ih sumnjiči za ilegalnu trgovinu oružjem i eksplozivom.

Iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu priopćeno je kako su po njihovu nalogu pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli racije i uhićenja u tri županije na području Federacije BiH.

Pritom je zaplijenjeno oružje, eksploziv i minsko-eksplozivna sredstva za koje u Tužiteljstvu BiH sumnjaju da su bili namijenjeni međunarodnom krijumčarenju i nezakonitim aktivnostima.

"Tijekom istrage prikupljene su informacije i dokazi da su uhićeni, koji su se ranije dovodili u vezu s radikaliziranim osobama, pribavili određenu količinu oružja i eksploziva, čija nabava i držanje građanima uopće nije dozvoljena, s namjerom da ta sredstva prokrijumčare u zemlje Europske unije gdje bi bila korištena za počinjenje kaznenih djela", stoji u priopćenju.

Iz Tužiteljstva BiH su naveli kako zbog interesa istrage za sada ne mogu objaviti dodatne podatke o uhićenima niti njihovim planovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 04:21