StoryEditor
Crna kronikaIstražni zatvor

Radio mu na kući pa ukrao 120 tisuća kn: uhićen Splićanin s bogatom poviješću prijava, oštetio je problematičnog ‘Milu Mesara‘, a znaju se iz zatvora

20. siječnja 2021. - 08:49
Milivoj Utrobičić zvani Mile Mesar na jednoj od sudskih raspravaVladimir Urukalo

Splitska policija objavila je da su omiški policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kojeg su uhitili i priveli zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari na štetu 48-godišnjaka. Na prijedlog ODO-a određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Doznajemo da je uhićen Rino Popac iz Splita koji ima poprilično "bogatu" povijest prijava i presuda za krađe, teške krađe, prijevare, a ovaj put je ukrao oko 120 tisuća kuna iz kuće Milivoja Utrobičića iz Slimena, poznatijeg lokalnoj javnosti pod nadimkom Mile Mesar. Njih se dvojica znaju iz zatvora od prije tri godine.

Popac je na slobodu izišao krajem srpnja prošle godine, a Utrobičić sredinom prosinca. Kako ga dugo nije bilo, kad je došao Mile je vidio da je potrebno napraviti neke građevinske radove na kući te je na Facebooku vidio Rinovu objavu da se bavi građevinom i da je u tome vješt.

Radio mu na kući

U policijskoj kaznenoj prijavi stoji da je Utrobičić angažirao Popca koji je na njegovom imanju boravio nekoliko dana radeći građevinske zahvate na krovištu stare kuće. U subotu ujutro Utrobičić je otišao na put, a u kući je ostala njegova stara majka. Pozvala je Popca na kavu, a ovaj je iskoristio njezinu nepažnju te iz ladice noćnog ormarića u spavaćoj sobi, u kojoj je već prije vidio vrećicu s većom svotom novca, ukrao oko 100 tisuća kuna. Potom je u susjednoj sobi iz jakne u ormaru izvadio još 1600 eura i oko 9 tisuća kuna. Izišao je zatim s bogatim plijenom, sjeo u neregistrirani Utrobičićev VW Polo te se odvezao prema Omišu. Automobil je ostavio uz cestu gdje je naknadno pronađen.

Popac na ispitivanju nije negirao da je počinio krađu, ali je kazao da nije uzeo onoliko koliko je prijavljeno već oko 75 do 85 tisuća kuna. Kod njega je prilikom uhićenja pronađeno tisuću eura te ukupno nešto više od 15 tisuća kuna. Dok je ostatak, izjavio je, potrošio vraćajući dugove kamatarima.

– Da san zna da je lopov ne bi ga doveja u kuću, nisan lud. Provjerava sam ga na internetu i ništa loše o njemu nisan naša, tek sam poslije sazna pravu istinu ko je on. Znam ga iz zatvora, ali nikad nismo pričali, nisam ima pojma da je to on. Reka mi je da je bija u zatvoru radi neplaćanja alimentacije, da ga je žena potirala iz kuće. Eto, doveja san ga, a on me opljačka, šta drugo reći. Sve san prijavija policiji – kratko nam je kazao oštećeni Utrobičić.

Mile Mesar do sad se nebrojeno puta pojavljivao na stranicama crne kronike, ali to je uglavnom bilo kao počinitelj kaznenih djela. Ovo je prvi put da ga spominjemo kao žrtvu. Dakle, do sad je bio pravomoćno osuđivan na uvjetne i kazne zatvora zbog prijevare, nedopuštene trgovine, zlouporabe opojnih droga, krivotvorenja isprava i žigova, kaznenog djela prenošenja zaraznih bolesti...

Otmica i krijumčarenje

Prijavljivan je i zbog otmice te krijumčarenja 20-ak kilograma marihuane kao i kaznenog djela protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva, odnosno trgovine ljudima. Posljednji put je za ovakvo (ne)djelo prijavljen u lipnju 2017. godine kada ga se teretilo da je iskorištavao jednog državljanina BiH koji se nalazio u teškoj financijskoj situaciji. Čovjek je nakon mjesec dana uspio pobjeći s njegovog imanja.

Na internetu se može pronaći članak na stranici Dnevnik.ba objavljen sredinom lipnja 2017. godine gdje su novinari tog portala povodom ovog slučaja pričali telefonski sa Utrobičićevim sinom koji im je, prenose, kazao:

- Ne znate vi da su to prljavi muslimani iz ISIL-a, iz Maoče. U ime oca, kažem da su to muslimani iz Maoče. Dvojica prijašnjih robova su iz Islamske države, to je podatak hrvatskih službi. Jedan od robova islamskih završio je u ISIL-u - rekao im je tada, stoji u članku, mlađi Utrobičić.

Njegovom ocu na splitskom Županijskom sudu u tijeku postupak u kojem ga USKOK tereti za pljačke mjenjačnica i šverc više od tone i pol mesa bez papira te preprodaju raznih ukradenih predmeta. Na jednom od ročišta sredinom prosinca 2019. godine mu je toliko pozlilo da je sutkinja morala pozvati Hitnu pomoć koja nije mogla niti izmjeriti vrijednost šećera pa je tada odvezen u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. veljača 2021 15:03