Overlay
Kraj mukama

Znate li odabrati idealan kroj traperica za svoju građu? Kratki vodič mogao bi vam pomoći, izdvojili smo i najbolje modele iz aktualne ponude

Piše Stil
Foto Shutterstock
23. listopada 2020. - 12:18

Traperice su jedan od ključnih komada odjeće u ormaru svake žene. No s obzirom na to da je jeans vrlo popularan, na tržištu postoji toliko različitih krojeva i stilova omiljenih hlača da pronalazak savršenog para može biti prava pravcata muka.

U knjizi 'Sestre po trapericama' četiri prijateljice različitih tjelesnih konstitucija pronašle su jedan par koji savršeno pristaje njima svima, ali u realnosti sumnjamo da ćete biti takve sreće. Širok izbor koliko god izgledao obećavajuće često zna biti i zbunjujuć. Najvažnije je znati odrediti koja je vaša građa i držati se onih modela koji joj odgovaraju. Donosimo vam zato mali vodič idealnih stilova za svaki tip tijela koji bi vam mogao olakšati kao i prijedloge modela koje trenutno možete naći u dućanima.

Figura pješčanog sata vrlo je zahvalna u odabiru velikog dijela odjeće, ali u potrazi za jeans hlačama žene ove konstitucije imaju problema kao i sve ostale. Naglašene obline u području bokova u kombinaciji s tankim nogama poželjne su i smatraju se seksepilnima, ali današnje traperice često su kreirane za manje ženstvenu građu. Kako bi se laskalo oblinama i istaklo ih na najbolji mogući način opredijelite se za bootcut traperice. Obline će lijepo naglasiti i hlače visokog struka primjerice mom fit.

image
H&M
image
Levis

Kruškolikom obliku tijela pristaju traperice koje vizualno izdužuju noge i opuštenim krojevima ističu krhkiji gornji dio tijela. Ako ste puniji u dijelu bokova, stražnjice i bedara, a imate uzak struk, odaberite šire traperice kako biste stvorili dugu, kontinuiranu liniju od bokova do poda. Za to su najbolje one srednjeg struka i širokih nogavica koje su k tome vrlo sofisticirane što ih čini dobrim odabirom i za posao i za ležernija izdanja. Ako pak preferirate uže modele odaberite one ravnog kroja, a ne skinny jeans.

image
Zara
image
Zara
 

Za generalno punije žene koje su veće u svim dijelovima tijela preporučujemo ravne modele traperica koje vas neće nigdje stiskati, ali ni vizualno širiti. Tajna ovog kroja je što stvara ravnu liniju bez da se igdje pripija i tako ne naglašava višak kilograma. Nađite traper ujednačene boje bez izblijedjelih dijelova, a u pravilu će ženama s nešto više kilograma bolje pristajati tamnije nijanse. 

image
Bershka
image
Mango

Ako imate dječačku ili možemo reći manekensku građu najbolje će vam pristajati uske traperice. Često se tvrdi da one pristaju svim građama tijela što zbog raznih varijacija na njihovu temu i može biti istina, ali mršavim ženama bez oblina posebno će dobro stajati jer će naglasiti malu stražnjicu i učiniti stas ženstvenijim. Također će se istaknuti tanke noge što je uvijek dobrodošlo. Ako ste uz to i visoki odlično će vam pristajati trenutno vrlo moderne treperice zvonolikog oblika u stilu 70-ih.

image
Stradivarius
image
Massimo Dutti
17. travanj 2024 21:18