Overlay
Plumping efekt

Zaboravite na sjajila i ruževe, ove jeseni su hit ulja za usne: njeguju i uz to izgledaju sjajno, imamo popis onih koja najviše hvale

Piše Stil
Foto Shutterstock
17. rujna 2020. - 15:48

Svako godišnje doba nosi svoje izazove, zato se nemojte čuditi ako vam se koža nakon ljeta, u ovom prijelaznom razdoblju, ponaša - ćudljivo.

Nemamo bolji naziv kojim bismo obuhvatili sve posljedice sunčanja i kupanja, od najnovijih hiperpigmentacijskih mrlja iznad usana do proširenih pora, promjene u teksturi, ali i perutavost, pojačano izlučivanje sebuma... Mogli bismo nabrajati.

U to upadaju i usne koje, naročito ako im niste posvećivali dovoljnu pozornost na plaži, znaju biti pojačano osjetljive i suhe. Koliko god čeznuli za crvenim mat ružem kojim ćete naglasiti preplanulost, podloga mora biti hidratizirana, jer inače sve pada u vodu...

Pozitivno je u cijeloj priči što su sada, više nego ikada, u modi sjajne, zavodljive usne. Ne mislimo pritom nužno ni na sjajilo koje u vrijeme kada počinju puhati jesenski vjetrovi zna skroz neugodno lijepiti pramenove kose na tek nanesenu šminku. Isti efekt sjaja postiže se uljima za usne, a ona uz to njeguju, hrane i "oživljavaju" usne nakon ljeta.

Dolaze u svim mogućim oblicima, no najpraktičnija su ona s aplikatorom za nanošenje. Guste teksture, čine usne mekima i sjaje poput najblještavijeg sjajila s plumping efektom. 

Pa ako zaboravite na konotacije s ranim 2000-ima kada se nosilo prozirno sjajilo u slojevima, ulje za usne možete uklopiti u svaki make up look. Dolaze u najrazličitijim bojama i intenzitetima, a usne ostavljaju hidratiziranima i sjajnima. Izdvojili smo ona koja u beauty zajednici visoko kotiraju.

Clarins comforting lip oil, Muller, 165,00 kn

ArtDeco Repair&Care Lip Oil, Douglas, 99,90 kn

Bobbi Brown Summer Glow Crushed Oil Limited Edition, 235,00 kn

Dior Lip Glow Oil, Feelunique €31.92

Hourglass No. 28 Lip Oil, Feelunique €54.72  

18. travanj 2024 13:55