Overlay
Brzo, jeftino i kul

Za kopirati frizuru koju obožavaju slavne cure treba vam pet minuta i dvadesetak kuna, a dobar je saveznik onima koji ‘puštaju‘ šiške

Piše Stil
Foto Shutterstock
22. veljače 2021. - 12:11

Ukosnice i kopčice svih vrsta i oblika zapravo nikada ne mogu posve izaći iz mode, ali se već neko vrijeme nije dogodilo da su baš toliko u trendu kao što su u posljednje vrijeme. Da budemo konkretni to se nije dogodilo od 90-ih godina prošloga stoljeća kad su gumice i 'špangice' bile apsolutni hit da bi onda polako počele postajati dio asesoara namijenjenoga djeci. Sad se vraćaju na velika vrata, dijelom i zahvaljujući slavnim pop divama koje su prigrlile stil iz vremena kad su bile tek djevojčice i na posterima gledale neke druge zvijezde.

Dua Lipa voli se poigravati s modom u doslovnom smislu - kao da je igračka. Možemo je vidjeti sa šarenim cipelama i haljinama kakve smo oblačili svojim lutkama i obećavali sebi da bez obzira na to što nas uvjeravale mame nikad nećemo poželjeti nositi ništa drugo osim Barbie odjeće. Ona, baš kao i Ariana Grande ostvaruju svoj san i izgledaju kao ideal svake djevojčice iz 90-ih.

Biserne i plastične ukosnice nose se već neko vrijeme, ali sada ih ove slavne cure nose baš onako kako su to prije 30-ak godina radile ondašnje trendseterice, sjetimo se samo Victorije Beckham i drugih Spice djevojaka. Što bliže tjemenu simetrično postavljene dvije ili više, važno je da su parne, poslažite ukosnice kakve vam god srce želi. Možete odabrati one industrijske 'klipse' koje koriste frizeri dok vas šišaju ili skroz poludjeti i poći za onima s ukrasima, šljokicama i kričavih boja.

Glumica Millie Bobby Brown pokazala je da tu ne morate stati odvažite se dodatno i nakon što uredite prednji dio frizure, krenite dalje u slaganje kose na kreativan način koristeći scrunchie opet u istom retro stilu. Kopčice mogu biti idealan saveznik za one koji se bore s tranzicijskom duljinom svojih šiški. Ako vam ih se ne da fenirati i osmišljavati što s njima samo ih povucite prema uhu i naslažite red ukosnica da ih drže nepomičnima.

Na trend nisu ostali imuni ni high-street brendovi koji nude veliki izbor šarenih i kul ukosnica, ali nama se i dalje čini da su za kreativnu potragu najbolji gradski štandovi gdje ćete naći uistinu najveću ponudu različitog asesoara za kosu.

image
Bershka
image
Etsy
image
Zara
image
Bershka
image
Muller
18. travanj 2024 21:58