Overlay
Stari novi trend

Veliki povratak japanki: djevojke s Instagrama opet ih nose u svim mogućim prilikama, izdvojili smo neke od najzanimljivijih

Piše PSD
Foto Shutterstock
17. kolovoza 2020. - 19:30

Japanke nikad nisu u potpunosti izašle i mode pa teško da možemo govoriti o njihovom velikom povratku, ali mjesto koje su imale tj. put koji su prolazile, postao je uglavnom onaj od kuće do plaže i nazad. Reducirane su na komad potrošne plastike i nije im pridodavano previše pažnje.

The Row, sestara Olsen jedan je od najpoznatijih brendova kada je riječ o revolucioniranju modnih dodataka pa ne čudi što ih Vijeće modnih dizajnera Amerike CFDA već poslovično nagrađuje za najbolji anualni dizajn asesoara. Upravo The Row zaslužan je za potpuno makeover standardnih japanki.

Baš kao Birkenstock sandale ili Crocs plastične natikače, japanke su doživjele reevaluaciju vrijednosti kao sandala koje se mogu nositi u svim prilikama. Ove sezone gotovo da nema modne marke, od najskupljih dizajnerskih do HighStreet koja nije proizvela svoju inačicu japanke. Prodaju se ravne, na malu peticu, a najzanimljivije su one na platformu koje daju najveći omage originalu kakav su nosile japanske gejše.

Izdvojili smo nekoliko primjera koji se zbog svojeg minimalističkog dizajna kombiniraju sa svim, a mogu se nositi u šetnji, na poslu, večernjem izlasku, u konačnici i na plaži. Kožni modeli kakve su nosili očevi koji ne prate trendove sada su, čini se, najviše u trendu.

 

 

 

image
Mango japanke
image
Pull&Bear japanke
20. travanj 2024 12:28