Overlay
pravo osvježenje

Veliki povratak ‘izrepane‘ kose: ne brinite, ne morate izgledati kao Gibonni iz doba Osmog putnika, dokaz je nova frizura Belle Hadid

Piše Stil
12. listopada 2020. - 08:54

Nakon duge, gotovo neprikosnovene vladavine boba, loba, french boba i ostalih frizura koje podrazumijevaju ujednačenu dužinu kose, jesen 2020. donosi osvježenje: ponovno su u trendu slojevito ošišane frizure.

Mogli smo to naslutiti još na proljeće kad je Miley Cyrus napravila nešto što se do tad smatralo gotovo sramotom - ošišala se na 'fudbalerku' - no tko je mogao zamisliti da će slojevite frizure prigrliti i cure s malo ozbiljnijim smislom za modu od ekscentrične pjevačice.

Ideja slojevitosti od tada kao da je negdje skriveno evoluirala i sad nam je, dobrih šest mjeseci kasnije, stigla u raznolikosti stilova. Hvala bogu, i mi kažemo. Ne brinite, nova slojevita frizura ne podrazumijeva ni 'fudbalerke' ni friz à la Gibonni iz doba Osmog putnika.

Evo najzanimljivijih varijacija na temu pa birajte koji vam se sviđa i koji najbolje pristaje vašem licu i kosi.

1. Slojeviti bob

Evo dobre vijesti za sve kojima je dosadio bob. Osvježite ga slojevima. Dobit ćete na volumenu i skinuti zadnje preostale suncem i morem isušene vrhove.

2. Kratki, još slojevitiji bob

Treba li vam ipak malo temeljitije šišanje ili ste se zaželjeli primjetnije promjene, izaberite još lraću verziju gornje frizure, a prednji dio dodatno skratite kako bi vam lijepo uokvirio lice.  

3. Povratak u 00-te

Ovakve smo fizure svi nosili, s ekstenzijama ili bez njih. Ove sezone dolaze s neizostavnim 'curtain' šiškama ili bar s nečim na tragu njih. Posljednja  (i najslavnija) koja se odlučila za ovakav stil je Bella Hadid, a kad je dobar Belli, što se više ima za prigovoriti?

4. 'Izrepano'

Frizura na tragu 70-ih i kultnog looka koji je, među ostalima, promovirala Farrah Fawcett, no cool pečat su mu dale rock zvijezde vraća nam se u nježnijoj izvedbi. Kao stvoren je za blago valovitu kosu.

5. Hello, Baby!

Sjećate se Baby iz Prljavog plesa i njene nestašne kovrčave frizure koja je tako živcirala njenu uštogljenu, uvijek pomno počešljanu sestru? Ove se godine opet nosi sličan stil, samo ovog je puta - pogađate - slojevito ošišan. Savršena opcija za kovrčavu kosu jer će slojevi otkriti svu raskoš uvojaka.

18. travanj 2024 21:38