Overlay
Moda ide dalje

Usprkos pandemiji, najveće modne kuće predstavile kolekcije za naredno proljeće: pogledajte najzanimljivije kreacije iz Pariza i Milana

Piše Stil
6. listopada 2020. - 11:55

Održani su tjedni mode u Parizu i Milanu i premda su mnogi bili skeptični prema rezultatima revija mi smo oduševljeni. U rujnu je taman prošlo dovoljno vremena od početka pandemije da bi se sve moglo odviti u stvarnosti čak i pred malobrojnom publikom jer bez obzira na svu silinu kreativnosti koju dizajneri ulažu u virtualne prikaze naposljetku za to postoji lookbook, a revije su tu s razlogom. Dio je ipak odlučio preskočiti ovogodišnje revije i osmisliti neki drugi način prikazivanja kolekcije.

image
Etro Via Bestimage/Bestimage/Profimedia

Milano je prijašnjih godina zaostajao za trendom progresivnosti u modi i nije bio dovoljno inkluzivan u odabiru modela, međutim to se promijenilo pa su brendovi kao što je Fendi i Versace po prvi put angažirali plus size modele.

image
Capital Pictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Što se tiče samih kolekcija očarani smo raznolikošću. U Parizu smo od prve Pradine revije do Chanela koji je zatvorio tjedan mode imali priliku vidjeti bogatstvo raznolikosti stilova. Posebno nam je za oko zapeo Dior koji nas je iznenadio inspirirajući se Magrebom. Iz Milana nam poručuju da ćemo na proljeće nositi prozirne materijale, od košuljica ispod sakoa, do čitavih haljina.

image
Capital Pictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image
Steve Wood/Capital Pictures/Profimedia
image
Avalon.red/Avalon Editorial/Profimedia
19. travanj 2024 06:39