Overlay
Stilska petica

Tilda Swinton modna je pobjednica Filmskog festivala u Veneciji: maske koje je nosila izgledaju kao umjetnička djela, a izdanjima je oduševila

Piše Stil
Foto Tiziana Fabi/AFP
4. rujna 2020. - 13:42

Ako ćemo birati pobjednicu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji, u onom filmskom, modnom i stilskom smislu, to bi definitivno bila Tilda Swinton.

Osim što je pokazala nevjerojatnu stilsku domišljatost i zadnjih nekoliko dana prešetavala kreacije koje samo ona može nositi tako ležerno, glumica je osvojila Zlatnog lava za životno postignuće na 77. izdanju uglednog filmskog festivala. Pored te nagrade zasigurno i titule "modne kraljice večeri" zvuče smiješno, no Swinton je ponovno pokazala koliko odudaranje od okvira može biti zanimljivo.

Jer iako je maska na crvenom tepihu bila obavezan dodatak, tko je rekao da mora biti obična?

image
Alberto Pizzoli/AFP

Upravo je Tilda Swinton pokazala da ne mora. Ni namanje. Uz dizajnersku odjeću s potpisom Chanela i Haidera Ackermanna kombinirala je intrigantan "asesoar" u obliku zlatnih venecijaskih maski kakve viđamo jedino u muzejima. Nešto poput moderne varijacije na oblik poznate venecijanske maske koja je status postizala stoljećima, poslužilo je sad glumici da svoja izdanja podigne na jednu višu razinu.

Maske koje je nosila dizajnerski su primjerci Jamesa Merryja, a suradnju osebujnog dizajnera i podjednako osebujne glumice strani su mediji već prozvali "sudbonosnom".

image
Tiziana Fabi/AFP

No i bez maski, Tilda Swinton modnim je entuzijastima za vrijeme dvojeg boravka u Veneciji pokazala čitavu paletu zanimljivih izdanja. Ova su nam najbolja.

image
Alberto Pizzoli/AFP
image
Alberto Pizzoli/AFP
image
Alberto Pizzoli/AFP
image
Tiziana Fabi/AFP
image
Tiziana Fabi/AFP
15. travanj 2024 12:32