Overlay
uniseks kreacija

Svi žele ovaj parfem od kad je slavna ljepotica za koju kažu da ‘miriše poput raja‘ priznala da joj je najdraži, navodno mu nitko ne može odoljeti...

Piše T.S.M.
Foto Depositphotos
25. travnja 2022. - 11:43

S vremena na vrijeme pojavi se određeni parfem za kojim svi polude. Nose ga i oni kojima stoji i oni kojima ne stoji, nemoguće se naći na većem skupu bez da barem jedna osoba ne miriše na parfum de jour. Po takvim mirisima pamtimo određene periode, ponekad čak cijele dekade. Sjećate se Tresora, prvog Poisona, Eternityja..? Oprostite što smo subjektivni, ali tako je to s parfemima. A sada imamo novi 'it' parfem. Od kad je Rihanna, za koju se u krugovima onih koji su je imali priliku sresti, navodi da "miriše poput raja", priznala da joj je to najdraži miris, nastala je opća pomama za hitom iz hvaljene parfumerske kuće Maison Francis Kurkdjian.

Na sreću, Baccarat Rouge 540 na svima miriše odlično pa nema straha da ćete se zateći u liftu s nekim na kome inače sasvim solidna mirisna kompozicija vrišti u falšu. Na nesreću, cijena mu je u skladu sa slavom, astronomska (oko 4,500 kuna za 200 ml), pa će samo oni dubljeg džepa imati priliku i sami zamirisati "rajski".

Recenzije Kurkidjianovog hita su sami hvalospjevi. Jedna oduševljena odvjetnica navela je da ju je usred suđenja druga strana upitala što to, zaboga, nosi kad tako dobro miriše. Ne znamo je li to tek prikrivena reklama ili se žena samo voli hvaliti da dobro miriše, ali svi uporno bruje o tome kako je Baccarat Rouge 540 potpuno neodoljiv. 

Možda se sad već pitate kako miriše ta famozna olfaktorna kreacija. S obzirom da ni sami pojma nemamo, možemo vam samo prenijeti kako ga drugi opisuju. Službeno, riječ je o cvjetno-drvenoj kompoziciji čije su arome suptilne, ali dekadentne, no istovremeno sofisticirane. Dešifrirat ćemo to kao konstataciju da će se za vama, kad ga nosite, mnogi okrenuti, no nitko za vama neće zakolutati očima. Što se tiče sastojaka, spominju se jasmin, ambra i cedar, sve redom lijepe tople, ali ne pretjerano slatkaste arome, zbog čega ovaj parfem rado nose i muškarci. 

sve u svemu, čini se da će Baccarat Rouge 540 biti jedan od onih parfema koji će obilježiti jedno razdoblje. Barem onima dovoljno imućnima i sretnima da ga se domognu.

24. travanj 2024 08:49