Overlay
profesionalno

Sve kožne promjene koje vam smetaju možete riješiti bez šavova, bezbolno i brzo, evo kako i gdje

Piše PR
Foto Paun Paunović/Cropix
2. travnja 2021. - 09:35

Kad je riječ o privatnim poliklinikama u Splitu i okolici, "Pablo" je ime do kojeg ćete redovito doći usmenom predajom. Zadovoljni klijenti ove privatne zdravstvene ustanove, koja je vrata otvorila još 2008. godine, potvrđuju da se kod njih radi profesionalno i u skladu s najnovijim standardima. 

Fizikalna terapija, medicina rada, specijalistički pregledi, ali i estetski zahvati, tamo nude čitav niz usluga kad je u pitanju medicinska skrb pacijenata i klijenata. U njihovoj smo ordinaciji u solinskom Salona Mallu (bivšem Mercatoru) razgovarali s dr. Danicom Kesić,voditeljicom poliklinike, koja nas je uputila u novosti u području estetske medicine, kao i ostalih segmenata koji čine ime ove poliklinike tako prepoznatljivim.

Nedavnom je suradnjom s dr. Dinkom Kaliternom poliklinika Pablo u centar svoga rada stavila zahvate pomlađivanja i uljepšavanja lica, no estetski zahvati nisu jedino što se kod njih nudi.

Uz stručne suradnike, poznati su, naime, po iznimno uspješnoj fizikalnoj terapiji. Ona se odvija u poliklinici u posebnim prostorijama opremljenima u skladu s potrebama pacijenata. Program rehabilitacije prilagođava se individualno, ovisno o samoj bolesti i oštećenju te osobnim potrebama. U Pablu rade sa svim vrstama sportskih ozljeda, bolnim stanjima zglobova i kralješnice u sklopu upalnih (artritis) i degenerativnih bolesti (artroza), postoperativnu rehabilitaciju nakon kirurških zahvata, ali i posttraumatskim stanjima.

Stručni tim specijalista medicine rada u poliklinici Pablo nudi i liječničke preglede za vozače, radnike, pomorce, zaštitare i zrakoplovno osoblje, ali i za upise u srednje škole i fakultete.

Kad je u pitanju pak klasična klinička dermatologija, bave se raznim stanjima i kožnim problemima. Od atopijskog dermatitisa, alergija, akni, bolesti noktiju, pa do pregleda madeža koji se rade najmodernijim dermatoskopskim uređajem uz uvećanje na računalu, uz što se veže često i ekcizija, mali kirurški zahvat za uklanjanje po potrebi, renomirani dermatolozi poliklinike Pablo godinama brinu o zdravlju pacijenata.

Budući da nisu sva kožna stanja nužno za "pod nož", u tom slučaju koriste se metodama elektrokoagulacije, koje uključuju primjenu struje putem vrlo tanke iglice ili kuglice kojom se najčešće uklanjaju vaskularne ili kožne promjene na licu ili tijelu. Radi se o promjenama na koži poput fibroma ili seboroične keratoze - mekanih izraslina smeđe boje koje ovom metodom potpuno nestaju.

U najavi je i uređaj Plasmage, prva frakcijska plazma na tržištu, kojim se uspješno može ukloniti ne samo višak kože na gornjim kapcima, već i različite kožne izrasline te pigmentacije.

Uz prethodnu konzultaciju, u poliklinici Pablo možete tako one kožne promjene koje vam smetaju riješiti bez šavova, bezbolno i brzo, a nakon tretmana nastaviti sa uobičajenim aktivnostima.

Ono čime se također iznimno ponose, njihovi su rezultati u području estetske medicine. Spomenuta suradnja s dr. Kaliternom zaokružila je dugogodišnju uspješnu priču poliklinike Pablo čije su metode u samome vrhu svjetskog ranga. 

PRP metoda pritom je revolucionarna kad govorimo o kategoriji "pomlađivanja", čemu svjedoče i fotografije "prije" i "poslije". Tzv. "vampirski tretman" ubrizgavanja vlastitih matičnih stanica polučuje nemjerljive rezultate, a popularni su i tretmani hijaluronskim filerima koji poboljšavaju elastičnost kože i peglaju linije. Lice djeluje mlađe i svježije nakon samo par dana od postupka.

Dermaroller sužava bore, briše ožiljke i vidljivo, već nakon jednog tertmana, ujednačuje teksturu kože te potiče prirodno lučenje kolagena, a kemijski pilinzi na bazi široke palete kiselina služe za revitalizaciju lica, pomažu koži da se riješi odumrlih stanica, potiču obnovu kože, izbjeljuju hiperpigmentacijske mrlje te stimuliraju prirodni proces samoobnove.

Tekst je izrađen u suradnji Native studija Slobodne Dalmacije i Poliklinike Pablo.

18. travanj 2024 12:53