Overlay
zaštita okoliša

Stella McCartney i Greenpeace lansirali kapsulnu kolekciju: dizajnerica uputila snažnu eko poruku, a slavne cure poludjele za kul majicama

Piše Stil
Foto AFP
28. travnja 2021. - 15:40

U suradnji s Greenpeaceom, Stella McCartney je lansirala kapsulnu kolekciju za predstojeće ljeto. Povod su 50. godišnjica osnutka Greenpeacea i 20. godišnjica pokretanja Stellinog brenda, a cilj ove suradnje je zaustavljanje krčenja europskih šuma i zaštita Amazone.

Kao zaštitno lice kampanje pojavila se kći Michaela Jacksona, Paris.

Povodom izlaska kolekcije McCartney je objavila edukativni video na YouTubeu u kojem, pored ostalog, poručuje:

“Nadam se da ćemo se u 'normalni' život vratiti u pažljiviji, posebno kada su u pitanju naše odluke. Dragocjene šume, poput Amazone, ne bi trebale biti uništene zbog mesne industrije. Jednostavno smanjenje mesa u vašoj prehrani može zaštititi Amazonu od krčenja te očuvati taj vitalni ekosustav i Zemljinu klimu za buduće generacije“, izjavila je McCartney.

Mini kolekcija sastoji se od dvije majice i dvije trenerke ukrašene vintage grafikama s ekološkim porukama, a tek koji dan od kad je lansirana već je viđamo po društvenim mrežama. Neke od slavnih cura koje nose Stelline majice iz suradnje s Greenpeaceom su Drew Barrymore, Kate Hudson, Pryanka Chopra, Lily Aldridge i Constance Jablonski.

Odjevni komadi Stella McCartney x Greenpeace prodaju se od 350 do 775 dolara, a dostupni su na stellamccartney.com.

23. travanj 2024 18:04