Overlay
Zabavno i kul

Šest trendova za jesen koje ćemo viđati posvuda: moda dugo nije bila nosivija, a istovremeno tako kul

Piše PSD
Foto Be Funky
27. rujna 2021. - 12:38

Jesen je savršeno godišnje doba za isprobavanje novih stilova. Zahvalna je zbog široke mogućnosti izbora odjeće i slojevitog odijevanja, a ove godine smo primijetili da se posebno istaklo nekoliko novih trendova. Budno smo pratili što su nam dizajneri predlagali kao ključne trendove za nadolazeću sezonu, ali naposljetku se sve svodi na mikro trendove koji se 'uhvate' među ženama diljem svijeta. Na Instagramu smo primijetili da djevojke nose velike kožne jakne s detaljima od raznobojnog krzna uz minice i sandale ili glomazne čizme na pletene haljinice. Nose se 'tomboy' jeans kombinacije uz raskošan nakit ili svečane šljokičaste hlače uz hoodice. Neobično i nekonvencionalno zavladalo je ulicama modnih prijestolnica, a ovi komadi se na njima najčešće pojavljuju.

1. Haljine dugih rukava

Boho haljine dugih rukava u trendu su već od proljeća, a nastavljaju se nositi i ove jeseni. Kombiniraju se uz klompe koje su također iznimno popularne, retro kaputiće ili jeans jaknice. 

2. Muške košulje

Predimenzionirane košulje bijele boje ili u plavim nijansama, kao i one od samta ili jeansa u potpunosti su pokorile Instagram feed. Nose se uglavnom uz natikače ili sandale, a kao protuteža tom ostatku ljeta na nogama, dodaju im se puloveri kako bi se najavio dolazak hladnijih dana. 

3. Kombinezoni od jeansa

Ovaj opušteni trend možete nositi upravo na najopušteniji mogući način uz običnu majicu ili džemper, tenisice ili svoje birkenstockice. Ipak, nemojte se limitirati samo na taj aspekt kombinezona od jeansa. Uz neobičan top ili svilenu košulju sa zanimljivim ovratnikom i balerinke može biti super komad za večernji izlazak.

4. Puloveri

Puloveri su kraljev slojevitog odijevanja. Možete ih nositi na majice kratkih rukava ili na košulje uz sakoe. Umjesto obične veste uz sakoe i balonere će izgledati puno elegantnije jer neće stvarati osjećaj napuhanosti na rukama. Nose se zaista svakakvi modeli, a high street dućani su ih prepuni.

5. 'Zvonarice'

'Flare' model hlača ili kako bismo mi to popularno rekli 'zvone', tj. 'zvonarice' učinit će svaku, pa i najobičniju kombinaciju malo neobičnijom i više kul. Super izgledaju uz čizmice s povišenom petom, ali i na obične tenisice. Super će stajati i uz neke od prije navedenih trendova, npr. muške košulje i pulovere.

6. Bižuterija

Kad kažemo bižuterija ne mislimo na lažne zlatne ili srebrene naušnice nego bižuteriju u onom najboljem trashy, skoro pa dječjem smislu. Viseće naušnice od kričavo rozih perlice ili dijamantna ogrlica. Njihov smisao nije da izgledaju kao da su zaista napravljene od dragog kamenja, baš obratno. Ovo možemo nazvati nakitom s ironijskim odmakom.

Izbor iz high street ponude:

image
Mango
image
Mango
image
Zara
image
Zara
image
Stradivarius
image
Pull&Bear
15. travanj 2024 12:20