Overlay
Moćni sastojci

Serumi s vitaminom C za svaki budžet: neizostavan su korak u rutini njege kože, a ove korisnici najviše hvale. Izdvojili smo one od 50 do 650 kn

Piše Stil
Foto Shutterstock
9. studenog 2020. - 15:42

Serumi s vitaminom C danas su za mnoge neizostavan korak u rutini njege kože. Radi se o moćnom antioksidansu koji potiče proizvodnju kolagena, posvjetljuje hiperpigmentacijske mrlje, koži vraća svježinu i blistavost te popravlja njenu teksturu.

Koriste se uglavnom kao rješenje za štetu nastalu na koži nakon dugotrajnog izlaganja suncu, a fine linije, problemi s teksturom i tamnim mrljama u njima nailaze na najbolji otpor. Danas su na tržištu dostupni oni od 50ak sve do nekoliko stotina kuna. Budući da sama cijena ne garantira uvijek kvalitetu, prilikom kupnje najbolje je ponekad se pouzdati u komentare korisnika. 

Kad su u pitanju serumi s vitaminom C, recenzije prednost daju ovima...

Clinique Fresh Pressed

cijena: oko 615 kn (4 x 8,5 ml)

Posvjetljujući serum s vitaminom C protiv starenja lica godinama je u vrhu Clinique proizvoda za njegu kože. Koristi prirodno djelovanje vitamina C za postizanje nježne, elastične, hidratizirane i savršeno blistave kože. Zaglađuje sitne bore i posvjetljuje hiperpigmentacijske mrlje. Sadrži salicilnu kiselinu koja pomaže u obnovi kože.

Vichy LiftActiv Vitamin C Serum

cijena: oko 280 kn (30 ml)

Formula je nevjerojatno lagana i sadrži samo 11 aktivnih sastojaka. Nema parabena, silikona ni umjetnih mirisa, pa ju preporučuju dermatolozi. Ne peče tijekom nanošenja, a već se u prvih deset dana od korištenja vide rezultati kad je posvjetljivanje u pitanju.

Kiehls Powerful-Strength Vitamin C Serum

cijena: oko 450 kn (50 ml)

Moćna formula sadrži 12,5% vitamina C i hijaluronsku kiselinu, pa ujedno hidratizira kožu i pomaže joj zadržati blistav izgled. Dermatolozi izdvajaju ovaj proizvod kao jedan od najboljih na tržištu, a komentari korisnika također mu idu u prilog. koži daje zdrav sjaj i glatkiju teksturu te ublažava sitne bore.

L'oreal Revitalift Derm Intensives Vitamin C Serum

cijena: oko 20$ (30 ml)

Možda najjeftiniji na listi seruma vrijednih kupnje, L'orealov vitamin C sudeći prema oduševljenosti uglavnom stranih korisnika svjedoči tome da cijena ne garantira nužno kvalitetu. Formula bez vode čuva vitamin C od oksidacije, a njegovo redovito korištenje pridonosi sjaju kože i umanjuje pigmentacijske mrlje.

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% In Silicone

cijena: oko 50 kn (30 ml)

Iako nije riječ o serumu kao takvome, odlične recenzije Ordinaryjevog proizvoda idu mu u prilog. Formula bez vode sadrži 30% čistu L-askorbinsku kiselinu koja ostaje potpuno stabilna zbog nedostatka vode. Zbog prisutnosti vrlo laganih silikona, ova formula pruža osjećaj glatkoće na koži unatoč obliku suspenzije.

15. travanj 2024 12:02