Overlay
Ombre summer story 

Ručno dekonstruirana pletiva domaćeg brenda ‘unaesthetik‘ prava su umjetnička djela slow fashion koncepta

Piše Stil
27. srpnja 2022. - 13:12

Budući da zaljubljenice u modu na svakom koraku vole izgledati upečatljivo i uživati u kvaliteti unikatne odjeće, s posebnom pažnjom biraju garderobu za ljetnu sezonu. Sunce i visoke temperature podnošljiviji su uz lagane materijale uz koje koža neometano može disati. Upravo zato, najtopliji dani u godini stvoreni su za ogrtanje nježnim i mekim pamučnim komadima poput ručno dekonstruiranog pletiva. Domaći brend unaesthetik poznat je po izradi spomenutog materijala, a  modni dizajner Marko Plukavec vjeran mu je već nekoliko godina. Svake sezone stvara novu modnu priču sa željom da se što više odmakne od zamorne uniformiranosti i s ciljem da njegove kreacije pruže beskonačne mogućnosti stiliziranja.

image

Unaesthetik 1

Nova Ombre summer story capsule kolekcija brenda unaesthetik naslanja se na dosadašnje ljetne best sellere koji su za ovu kolekciju reinterpretirani kroz ručno bojanje tkanina s popularnim ombre efektom. Komadi u bijeloj boji i klasičnom uzorku mornarskih pruga prvo su u nekoliko navrata potapani u crni čaj i kavu, sušeni na suncu, a  potom ručno dekonstruirani, što svakom komadu garantira unikatnost. Kako je u izradu pojedinih komada utrošeno i po nekoliko dana ručnog rada, unaesthetik ostaje dosljedan slow fashion konceptu stvarajući nosiva umjetnička djela.

image

Unaesthetik 1

Spoj prirodnih materijala, umjetnosti i asimetrije satkani su u najpoželjnije ljetne modele koji ponovno prate estetiku stiluete. Paučinasta tekstura svakog novog  komada odjeće zbog procesa dekonstrukcije, koji nije u potpunosti moguće kontrolirati, izgleda unikatno i garantira da baš nitko nema isti takav odjevni predmet. Prozračni materijal pretvoren u zavodljive haljine i tunike idealan je za šetnje uz obalu, kao i za večernje ljetne modne kombinacije. Brend unaesthetik i ovoga je puta stvorio komade koji ne poznaju granice spola, trenda i sezone jer su nosivi u svim prilikama. Konzumenti žele apsolutnu slobodu kako bi uklopili željeni komad u svoj vlastiti stil, što ovaj domaći brend i omogućuje.

image

Unaesthetik 1

Ombre summer story kolekcija osim u Zagrebu bit će dostupna sredinom kolovoza u sad već tradicionalnom pop-up shopu, koji treću godinu zaredom unaesthetik organizira s galerijom Arterija u središtu Splita. Ostale modele iz Ombre summer kolekcije pogledajte na Instagram profilu brenda i Facebook stranici.

 

29. rujan 2023 04:04