Overlay
Lip blushing

Punije usne bez filera? Moguće je, ali bockanje ipak nećete izbjeći: istražili smo zanimljivu tehniku o kojoj ne prestaju brujiti beauty influenceri

Piše Stil
Foto Shutterstock
1. svibnja 2022. - 21:19

Kao zanimljiva alternativa filerima, kad je riječ o postizanju efekta punijih usana, u posljednje se vrijeme nametnula tehnika lip blushinga. Riječ je o manje invazivnoj verziji trajnog make-upa, o kojoj ne prestaju brujiti beauty influenceri. Obavlja se uz pomoć aparata sličnog onomu za tetoviranje, a i sama se tehnika može usporediti s tim postupkom, osim u dvije bitne razlike - aplikacija se ne vrši uz pomoć iglice nego sićušne oštrice nalik onoj za microblading obrva, a sloj kože u koji se nanosi pigment je daleko plići od onog u koji se pigment nanosi tijekom tetoviranja.

Ovom se tehnikom može korigirati oblik usana, ali i ne mora - ponekad se dojam punoće i mladolikosti može postići već pojačanjem prirodne nijanse. Usne su nakon ovog zahvata primjetno svježije i rumenije (odakle zapravo potječe njegov naziv, blushing - rumenjenje), a ukupan je dojam znatno prirodniji nego nakon prosječnog zahvata povećavanja usana filerima.

image
Shutterstock

Tijekom samog zahvata rub usana se tretira s ciljem popunjavanja praznina u pigmentaciji do kojih dolazi zbog starenja, pušenja, pretjeranog izlaganja suncu i nekih medicinskih stanja, poput anemije. Pigmentom se zatim sjenčaju i same usne, čime se pojačava njihova prirodna boja pa nanošenje ruža i olovke za usne više nije potrebno. Sve dok pigment ne izblijedi! A to se, u prosjeku, događa  nakon dvije godine, no moguće su veće varijacije, ovisno o koži, prirodnoj boji usana, održavanju i samoj tehnici nanošenja pigmenta.

Veliki plus ovog zahvata je dojam punijih usana bez povećanja volumena i opasnosti od odbojnog izgleda pačjeg kljuna, dodatno je zanimljiv i zbog toga što se relativno brzo nakon nanošenja pigmenta, već nakon 5-7 dana, vidi konačan rezultat. Sam zahvat lip blushinga traje najviše tri sata, ali su prije njega potrebne konzultacije te testiranje kako bi se izbjegla alergijska reakcija. Usne su nakon zahvata natečene, no otok splasne u roku 24-48 sati.

Nova nijansa usana bira se individualno i nikad ne bi smjela biti drastično drukčija od prirodne, a ovom se tretmanu mogu podvrći manje-više svi, osim osoba sa sklonošću keloidnim ožiljcima te trudnica i dojilja. Cijene lip blushinga variraju između 2000 i 3000 kuna za prvi tretman, u pravilu s popustom za drugi tretman.

Pratite Stil i na Instagramu te na Facebooku!

17. travanj 2024 20:46