Overlay
bravo za Ghesquierea

Poruka koju bismo trebali pamtiti dulje od bilo kojeg looka s Met Gale: kreativni direktor kultne modne kuće svima nam je održao važnu lekciju

Piše Stil
Foto AFP
4. svibnja 2022. - 12:51

Još uvijek se priča o glamuroznim i ekscentričnim izdanjima s Met Gale, jednog od modnih i društvenih događaja godine, no kako dani prolaze, svi će nam se ti kostimi, uz iznimku šačice medijski najeksponiranijih i onih uistinu jako, jako dobrih, stopiti u jednu šarenu masu perja, šljokica i lepršavih tkanina. Neke od tih haljina i kostima nikad više nećemo vidjeti. Osim ako se slavne uzvanike tog prestižnog događaja uspjela dojmiti poruka koju je svojim nesvakidašnjim potezom poslao kreativni direktor Louisa Vuittona, Nicolas Ghesquiere.

image

Jung Hoyeon, Nicolas Ghesquiere i Emma Stone

Angela Weiss

Ghesquiere je odlučio da zvijezde koje će njegova modna kuća odjenuti za Met Galu neće nositi ništa novo i tako nam je svima poslao važnu poruku o održivosti mode.  “Nikad nije bilo važnije pokazati da kreacije moraju biti izrađene tako da traju. Nema boljeg osjećaja od toga kad znate da vaš dizajn živi dalje.Uloga kreativnog direktora podrazumijeva konstantno stvaranje, ali povratak u stare kolekcije i dizajne za ovu Met Galu bio je zbilja radostan”, rekao je Ghesquiere za Vogue, a da je njegova lekcija jedna od onih koje vrijedi usvojiti dokaz su fotografije sa zabave na kojima je zabilježeno koliko su dobro Emma Stone, Gemma Chen, Cynthia Erivo, Hoyeon Jung, Phoebe Dynevor, Chloë Moretz, Renate Reinsve, Sophie Turner i Joe Jonas, Emma Chamberlain, Eileen Gu, Bradley Cooper, Eve Jobs i Pat McGrath izgledali noseći njegove kreacije iz prošlih kolekcija.

Emma Stone je nosila istu haljinu u koju se 2020. presvukla na svom vjenčanju,  Hoyeon Jung je nosila haljinu iz cruise kolekcije za 2017. godinu, Sophie Turner  nosila je arhivsku haljinu iz cruise kolekcije za 2016., Cynthia Erivo na glavi je nosila turban načinjen od ostataka tkanine prilikom krojenja, Gemma Chan je kombinirala nove i arhivske komade... Evo dokaza da se i u već nošenoj odjeći može zablistati čak i na najglamuroznijim događajima.

image

Emma Stone 

Jamie Mccarthy
image

Joe Jonas i Sophie Turner

Angela Weiss
image

 Cynthia Erivo

Angela Weiss
image

 Gemma Chan

Mike Coppola
image

Jung Hoyeon

Angela Weiss
image

Chloë Grace Moretz 

Mike Coppola
image

Renate Reinsve 

Jamie Mccarthy
image

Phoebe Dynevor

Jamie Mccarthy
image

 Eileen Gu

Jamie Mccarthy
image

Bradley Cooper 

Jamie Mccarthy
image

 Eve Jobs

Mike Coppola
image

Emma Chamberlain

Mike Coppola
18. travanj 2024 21:11