Overlay
vidljiva razlika

Popularni sastojak krema za lice vaš je saveznik u postizanju punijih usana! Tražite li proizvod za senzualan izgled, ovo bi trebao imati u sastavu

Piše Stil
Foto Depositphotos
13. siječnja 2022. - 15:07

Put do punih usana nekoć je, za one koji zaziru od filera, vodio preko 'plumpera'. Te male tubice samo su na prvi pogled izgledale dražesno, jer čim bi se njihov u pravilu neugodno ljepljivi sadržaj nanio na usne, počele bi neugodnosti poput peckanja i trnjenja za koje su bili zaslužni sastojci kao što su ekstrakt paprene metvice, ljute paprike, eterično ulje cimeta i tome slično. Danas su se u beauty svijetu stvari promijenile i briga za dobrobit kože izbila je u prvi plan pa jednako kao što pazimo što ćemo nanijeti na kožu lica počinjemo više računa voditi o tome čime mažemo nježnu kožu na usnama.

Tražite li sastojak koji će usne učiniti senzualnima, zaboravite na nadražujuće "plumpere" - vaš najveći saveznik je vrlo poznati humektant: hijaluronska kiselina. Da, glavni sastojak moćnih hidratantnih seruma ujedno je blagotvoran dodatak balzamima za usne.

Hijaluronska kiselina spada u sastojke koji na sebe vežu i zadržavaju vodu. Prirodno se nalazi u tijelu i zaslužna je, pored ostalog, za mladolik izgled kože, međutim, s godinama se smanjuje njena proizvodnja uslijed čega koža postaje suha i gruba, ali i puno tanja nego u mladosti. Usne su jedno od područja na kojima je to itekako zamjetno.

Kad hijaluronsku kiselinu nanesemo lokalno, na usne, ona u gornji sloj kože, stratum corneum, "uvlači" vodu i tako mu trenutačno poboljšava izgled - nestaju suhoća i izgled bez sjaja, a usne postaju naizgled punije. Sasvim dovoljno razloga za potražiti proizvode za njegu usana koji sadrže hijaluron, zar ne?

Međutim, prije nego se zaputite u kupovinu, uzmite u obzir jednu specifičnost hijaluronske kiseline koja se koristi u kozmetičke svrhe - postoje različite molekularne težine hijaluronske kiseline. U slučaju korištenja na usnama, jako se dobrom pokazao spoj natrijev hijaluronat, natrijeva sol hijaluronske kiseline, koja ima nižu molekularnu težinu, te stoga može dospjeti duboko u kožu, pružajući trajniju i značajniju hidrataciju.

Kao što je slučaj sa svakim humektantom, hijaluronsku kiselinu treba udružiti s emolijensima i okluzivnim tvarima (kao što su tekući parafini različite gustoće, bijeli vazelin, čvrsti parafin i skvalen), inače može izazvati sasvim suprotan učinak, isušivanje kože. Stoga je preporučljivo nakon proizvoda s hijaluronskom kiselinom, ako već u njemu nisu emolijensi i okluzivne tvari, njegu usana završiti nanošenjem balzama.

Pratite Stil i na Instagramu!

17. travanj 2024 14:19