Overlay
isprobajte ih sve

Pet traper trendova uz koje ćemo ‘vječni‘ jeans nositi na novi način: otkrivamo i kako ih kombinirati za najbolji dojam!

Piše Stil
Foto Korlan Madi, Loewe, Lorna Luxe
7. veljače 2022. - 13:11

Traper ne nosi bez razloga epitet "vječni" - odjeću od tog izdržljivog materijala možemo nositi u svim sezonama, a, osim toga, uistinu nikad ne izlazi iz mode. Stoga je malo smiješno čitati najave o "povratku" trapera, osobito nama koji se gotovo ne izvlačimo iz traperica. Ipak, spomenute najave imaju smisla, jer najavljuju povratak takozbanog total jeans looka, odnosno trapera, slikovito rečeno, od glave do pete. Čak i ako ne pratite pozorno vijesti s modnih pista, dovoljno vam je bilo vidjeti fotografije Kanyea Westa i njegove nove djevojke da vam bude jasno kako ovakva predviđanja nisu puka naklapanja. Total look je samo jedan od trendova vezanih uz "vječni" jeans koje ćemo ponovno prihvatiti s dolaskom proljeća. No ponešto od toga možemo usvojiti već sad...

Traperice širokih nogavica

Službeno je: skinny traperice su gotova priča. (So sada smo naučili da se svi trendovi kad-tad vrate, pa svoje skinny "rebatinke" nemojte baciti, samo ih pospremite) Kao što smo imali priliku vidjeti na revijama Valentina, Balenciage, MSGM-a i mnogih drugih, opušteni stilovi nadahnuti 90-ima - znate oni u kojima nogavice brišu pod dok hodate - su "must-have", u kombinaciji s finom pleteninom i čizmama na stiletto potpeticu ili pak s uskim topovima i tenisicama. Ako smatrate da vas ultra široke traperice vizualno utapaju, odlučite se za porub koji završava na gležnju ili ga nosite s visokim potpeticama koje produljuju noge.

Predimenzionirane jakne

Baš kao što je slučaj s trapericama, i traper jakne nas vraćaju u devedesete. U središtu pozornosti su oversized stilovi s dosta komotnim rukavima, često dopunjeni vunenim okovratnicima u stilu pilotske jakne. Nose se i klasične jeans jakne, samo obavezno 2-3 broja prevelike, kao što je svojevremeno bio slučaj s trapericama (navodno ili zapravo) posuđenima od dečka, a u trendu su i vrlo su kul trench ogrtači od trapera.

Dvostruki traper

Ugledajte se na Kanye Westa i Juliju Fox pa uparite jeans jaknu s odgovarajućim trapericama širokog kroja za šik dojam ili pak iskopirajte vrlo poznat total jeans look sa stare zajedničke fotografije Britney Spears i Justina Timberlakea, na kojoj ona nosi korzet od trapera i maksi suknju od istog materijala, a on jeans sako i traperice. Kaubojski šešir od trapera (za sada) izostavite.

Traper suknje

Dok su modne piste za proljeće/ljeto bile prepune minica, kada je traper u pitanju, midi je prevladao kod Saint Laurenta, Diora i Loewea. Idealan prijelazni komad, midi suknja od trapera može se zimi stilizirati s opuštenim džemperom i dugim čizmama ili bluzom i sandalama kada je vrijeme toplije.

Traper kombinezoni

Kombinezone jako volimo posljednjih godina jer su jednostavno i efektno rješenje za gotovo svaku priliku, ovisno od materijala i kroja. Sad su u fokusu oni od trapera: nosite ih uz tenisice za trenutni casual outfit ili ga dotjerajte u kombinaciji s vunenom dolčevitom, čizmama na petu i upečatljivom torbicom.

Pratite Stil i na Instagramu!

24. travanj 2024 10:25