Overlay
Poseban dan

Pandemija je promijenila svijet vjenčanja, a time i haljine koje biraju mladenke: pogledajte nekoliko novih trendova

Piše Stil
Foto Shutterstock
27. travnja 2021. - 15:14

U prošlih godinu dana i nekoliko mjeseci veliki broj zabava među kojima i vjenčanja je odgođen. Čak i ona koja su se uspjela održati morala su imati smanjen broj ljudi pa nisu ispunjavala očekivanja i snove mladenaca. Veliki dio tih očekivanja, najčešće za žene, znače i biranje haljine o kojoj su dugo maštale i zamišljale je, a nejednom su izgubile smisao. Teško da se može odabrati ista toaleta za veliko vjenčanje u predivnoj dvorani i malu zabavu s nekoliko članova obitelji i kumovima, raskošna krinolina u tom slučaju izgleda besmisleno. 

Epidemiološke mjere nedovoljno su stabilne da bi se moglo dugoročno planirati, tako da ako imate namjeru vjenčati se na ljeto stvarno ne možete znati što očekivati od toga dana, a čak i ako je sve na otvorenom uvijek na umu treba imati vremenske prilike. Lako je pretpostaviti da su se trendovi vjenčanica promijenili. Izdvojili smo nekolicinu koja nam se čine praktična, a istovremeno ćete u njima izgledati sjajno. Možda ćete tako na svoj posebni dan izgledati još posebnije.

Odijelo

Odijela, i to ne samo u bijeloj boji trend su koji je zavladao svijetom vjenčanja, osobito onoga svjetovnog karaktera. Mali simpatični buket i trendi sako te hlače iste boje, koja god ona bila, izgledat će vrlo kul i moćno. Ako vam je do ironije stavite mali veo, a nama se jako sviđa look koji je odabrala Emily Ratajkowski sa šeširom krupnog oboda. 

Koktel haljina

S obzirom na to da taj dan vjenčanja možda neće biti tako grandiozan, mnoge su mladenke zaključile da im je glupo kupiti haljinu vrijednu nekoliko tisuća kuna koju neće odjenuti nikada više. Naravno budžeti su se zbog pandemije svima smanjili, ali ako baš želite investirati u haljinu, radije odaberite neku koju ćete moći nositi na još koje svečano događanje. S druge strane, možete umjesto haljine kupiti i cipele ili nakit o kojem maštate godinama.

Dva vjenčanja

Još jedan trend u svijetu vjenčanja je da se ne napravi jedno već dva. Prvo je ono kada ćete zapravo reći sudbonosno da, a drugo je dan kada će se održati zabava koju mnogi ostavljaju za neka bolja vremena. U tom slučaju mladenke odabiru nešto jednostavno, ne nužno ni bijelo za pravi dan i ostavljaju si vremena da nađu savršenu haljinu od koje ne žele odustati za zabavu.

25. travanj 2024 08:14